Hoppa till innehåll

Alkoholfria alternativ du inte får missa i Spanien

  • av

Johan Sitbon är sedan länge Alkoless tillsammans med sin man reser han ofta och gärna till Spanien. Här bjuder han på några av sina bästa alkoholfria tips både i Spanien och i Sverige.

I Sverige har vi fantastiska Systembolaget som numera varje år imponerar med nya alkoholfria alternativ. I år kom till exempel en ny Orange Spritz som jag varmt kan rekommendera (finns även att köpa på Ica, reds anmärkning). Till det kan nämnas att nya uppstickare som konn.se och unbooze.se  som erbjuder en massa spännande alternativ. Men hur är det när du ska bege dig utomlands nu när Europa öppnar upp för resande igen efter pandemin? Vi tittar lite extra på svenskarnas favorit – Spanien:

Vad kan du beställa på kaféer/barer/restauranger?

Alkoholfri öl finns överallt ofta även på fat och den är riktigt bra. Mina favoriter är Cruzcampo 0.0% eller Cerveza Mahou Tostada 0.0%. Är du petig med procenthalten så tänk på att ”sin alcohol’ i Spanien kan innehålla upp till 0,7% i genomsnitt så dubbelkolla vilka som är 0,0 när du beställer. San Miguel 0,0% finns i princip överallt. (Som jämförelse innehåller en vanlig starköl ca 4,7-5% alkohol).

Alkoholfria alternativ i Spanien
Den alkoholfria ölen Cruzcampo 0,0 % är Johan Sitbons favorit i Spanien.

Alkoholfria cocktails finns överallt och ofta skriver barer att alla drinkar går att få alkoholfria. Jag tycker de generellt är riktigt bra. Visst har jag fått en sockerchock ibland men ofta finns det en massa fantastiska juicer eller smoothies/milkshakes som du kan välja på som alternativ. Spanjorer dricker också ofta tonic water som vi dricker läsk i Sverige. Alkoholfritt vin existerar sällan på barer och restauranger – än.

Utbud av alkoholfritt på matbutiker

Ju större butiker, desto mer att välja på såklart! Carrefour har en jättebra utbud, även större Mercadona-butiker eller Super Sol. Här kan du också hitta alkoholfritt vin eller bubbel men urvalet är begränsat. Glöm inte att botanisera efter alkoholfria alternativ både på avdelningen för alkohol och där läsk/öl/vatten finns. Jag har testat några alkoholfria ’likörer’ som man kan blanda drinkar på men de smakar rätt kemiskt och innehåller både socker och färgämnen.

Tinto de Verano sin alcohol

Alkoholfria alternativ i Spanien.
Spanjorerna älskar att dricka vin med läsk, Tinto de Verano, Casera har ett gott alkoholfritt alternativ.

Spanjorer dricker ofta Tinto de Verano på sommaren för att hålla ner alkoholhalten i värmen som är färdigblandad rött vin med fruktsoda. Märket Casera har ett alkoholfritt alternativ värt att testa 0.0%.

Alkoholfri Martini

Jag har även hittat alkoholfri Martini (<0.5%) som smakade som Martini Rosso. Mindre söt, kryddig smak! Det blir en ny favorit både som den är med is och citron eller som drinkbas. Finns att köpa via unbooze.se i Sverige.

Isteer och tonic water i flera smaker

Isteer finns i massa smaker och även utan socker. Appletiser tillverkas av Coca Cola och är kolsyrad 100 procent äppeljuice utan tillsatt socker. Tonic water finns i en uppsjö olika smaker (eftersom Gin & Tonic är väldigt populärt) så här kan du hitta smaker som Hibiscus, mynta etc. Vill du ha vanligt bubbelvatten får du prova dig fram, vissa har en högre salthalt och är enligt mig odrickbara, men det är kanske bra i värmen?
Bland vanligt mineralvatten utan bubblor är Font Vella min favorit.

Hur många kalorier innehåller ditt glas? Ladda ned gratis Alkoless kaloriguide här.

Senaste inläggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.