Hoppa till innehåll

Anna Åberg: ” I don´t do drugs, I am drugs”

  • av


För fyra år sedan slutade Anna Åberg, 54 år, digital nomad, att dricka alkohol. Dels för att få koll på sitt höga blodtryck men framförallt för att inte bedöva sina känslor och sinnesintryck längre. I över fem år har hon rest världen runt med sitt företag, men nu ska hon bli bofast i Köpenhamn.

Jag skrev ju om dig på min blogg när du skulle satsa på ett liv som digital nomad för drygt fem år sedan. Hur har det gått och vilka kommentarer har du fått?
– Det är helt galet…hahaha. Jag har rest i 5,5 år. De vanligaste frågorna jag får är: Hur är det möjligt? Får även kommenterar om att det inte går att leva som digital nomad, trots att jag gör det. Många säger också att de vill ha den friheten som jag har.

Nu ska du bli bofast i Köpenhamn för första gången på fem år? Hur kommer det sig?
– Jag är ganska less och uttråkad just nu. Jag vill inte resa längre. Nu ska jag bo här i Köpenhamn, men samtidigt känner jag nästan panik över att vara bofast. Ena delen av mig blir jätteglad, jag kan ha flera par skor, ha kläder och ha saker. Jag drömmer om att ha saker…haha. Det trodde jag inte skulle hända. Men jag har faktiskt planerat att åka till Kerala i Indien i januari och februari och ha ett pop-up-entreprenörskollektiv. Planen framöver är att starta flera entreprenörskollektiv världen över.

Vad är ett entreprenörskollektiv?
– Jag sätter upp hus där alla bor och verkar med andra entreprenörer . Det betyder inte nödvändigtvis att vi jobbar ihop men däremot kan vi inspirera varandra. Just nu bor jag i ett kollektiv alldeles bakom Tivoli i Köpenhamn med tre andra entreprenörer. Här är det helnyktert, ingen alkohol alls.

Ni bor och jobbar på samma ställe men det dricks ingen alkohol. Hur tas det emot?
– Hittills bara med glädje. Men jag har känt att det har varit jobbigt att säga till. Jag var först lite rädd för hur det skulle tas emot. Jag har bott i flera kollektiv över världen och de har alltid varit nyktra. Det blir så mycket drama med alkohol.

Vad är ditt eget förhållande till alkohol?
– Jag måste få citera Salvador Dali: ”I don´t do drugs, I am drugs” . Precis så är det för mig också. Alkohol bedövar. Jag vill känna alla sensationer i min kropp och då blir det bakvänt att dricka alkohol för att ha roligt. Även möten med människor blir bedövade när man dricker.

När slutade du dricka alkohol?
– Det är fyra år sedan nu, det händer att jag tar ett glas vin ibland. Men jag känner aldrig att jag vill köpa vin som förr för att jag blir sugen på fredagkväll. Det blir jag aldrig nuförtiden.

Vilka kommenterar får du om att du inte dricker av människor du möter på dina resor?
– Det är inga problem överhuvudtaget, det är mer i Sverige som människor frågar och undrar. Möjligtvis var det lite mer frågor när jag bodde på Malta, där dricks det mycket. Jag gör ingen grej av det, det är så självklart för alla numera att jag inte dricker.

Vad är dina bästa erfarenheter av att inte dricka?
– Allt är bättre när jag inte dricker för att jag känner det i min kropp. Jag kan ha ett bättre sexliv. Jag kan stanna med många människor upp till 100 personer och hålla i rummet. Jag var på ett säljevent nyligen där föreläsaren var så fruktansvärt nervös. Alla kände av det och checkade ut helt. Hen kunde inte hålla i rummet. Jag kliver mer in i interaktionen, genom att inte använda droger känner jag mycket mer. Jag blir mer och mer tränad på att känna mina känslor vilket jag gillar. Jag vill inte bedöva mina känslor.

Vart går nästa resa? Du har väl inte tänkt att sluta resa helt?
– Nej, det blir till Kerala i Indien i januari – februari nästa år. Jag var nyligen i New Delhi och höll ett föredrag för en massa kvinnor om företagande. Jag vill ha mer av Indien. Jag kommer därför att köra ett lite rockigare, pop-up entreprenörskollektiv i Kerala för de som vill yoga, gå på ayurveda behandlingar och jobba på distans.

Åh, det låter härligt. Lycka till!
Tack! Det kommer att bli härligt.

Om Anna Åberg : ”Mina kunder är överväldigade av informationen om att starta webbföretag, de tycker att teknik är svårt och de är otåliga – de vill ha inkomster från webben igår! Jag hjälper småföretagare att jobba mindre och tjäna mer. Annaaberg.se

Vill du också bli ditt allra bästa jag? Anmäl ditt intresse här så kommer du att få massor av inspiration direkt i din e-post.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.