Hoppa till innehåll

Monica Falkner: ” Jag mår så bra av att ta kortare alkostopp”

Monica Falkner tar ofta kortare alkostopp lite nu och då. Det längsta varade på sju månader efter en retreatresa på tre veckor till Brasilien.

Varför tog du alkostopp?
– Jag var stressad och ville förändra mitt liv. När jag var på retreaten i Brasilien så drack jag inget och upptäckte hur bra jag mådde och sedan fortsatte jag när jag kom hem.

Vilka effekter kände du av?
– Jag mådde så bra. Jag blev piggare och piggare sedan började jag träna mer aktivt.

Hur tog din omgivning ditt alkostopp?
– Det var många väninnor som var frustrerade över att jag tog bort ”guldkanten”. Men jag tyckte det var så lätt, trots att det var över semestern, grilltider och allt.  Det var inget större problem att ta ett stopp.

Hur ser din konsumtion ut i dag?
– Jag tänker till mer på hur jag dricker än innan. Nu tar jag oftare alkostopp främst för att rena kroppen. Det är viktigt att veta varför du vill ta ett alkostopp, det är avgörande för att lyckas.

Tack så mycket!
– Tack själv!

6 kommentarer till “Monica Falkner: ” Jag mår så bra av att ta kortare alkostopp””

  1. Det är lite lustigt för jag har aldrig haft någon dragning till alkohol, snarare tvärtom. Alkohol varför mig förknippat med brist på kontroll, och det i sin tur var farligt. Eftersom jag sänktes ner i narkos väldigt ofta när jag var liten, blev bedövning och sövning förknippat med att vakna upp på andra sidan i ett skräckscenario. Ensam, opererad, gipsad…

    Det var under min utbildningsterapi som jag lärde mig att ett glas vin då och då bara trevligt. Och att tappa lite järnkoll är bara nyttigt. Åtminstone för mig. 🙂

    1. Låter ju förträffligt. Jag känner ingen lust till alkohol längre men inser att vissa situationer eller personer kan trigga i gång suget. Det är en märklig känsla.

  2. Ja, att göra medvetna val är klokt. Har själv inte provat, men har flera i min omgivning som gjort och gör, upplever att det idag inte är någon stor sak (som det ju inte heller bör vara). Marknaden för intressanta och smakrika alternativ har ju också formligen exploderat (även om vatten ofta nog är bra till det mesta).

    1. Både och, skulle jag säga att det är. Men håller med om att det blivit bättre alkofritt utbud på marknaden och det är ju lysande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.