Hoppa till innehåll

Workshop – Bye, bye bekvämlighetszon!

Tid och plats:
Stockholm, lördag 28 september – kl.13.00-20:00 cirka

bekvämlighetszon

Fredagsvinet, semesterdrinken, tjejsnacket över en flaska vin, ölen med polarna och afterworken med jobbet. Allt är borta. 

Du har lyckats bli alkoless. Festen är över. Du mår prima, ser de goda effekterna komma för varje dag. 

Samtidigt är det något du saknar. Du känner att du famlar.

Vad händer nu? Hur ska du nu kunna känna lycka när passionen är borta? Vad kan ge en stunds avslappning nu?

Det känns som att du lever i ett vakuum. Du trampar luft och känner dig vilsen. 

bekvämlighetszon
Deppa inte! Det är nu den riktiga festen börjar.

Välkommen till livet efter efterfesten

Grattis, du har tagit ditt första stora steg till att leva utanför din bekvämlighetszon. Att inte dricka är jobbigt när vi daligdags översköljs med budskap om hur gott, bra och fri du blir när du dricker. 

Du är modig som vågat lämna tryggheten som förvisso inte var bra för dig men som ändå gav dig tröst när du behövde den. Och som gjorde dig normal i andras ögon och kanske även i dina ögon.

Alla känslor på en och samma gång

När vi blir alkoless så kommer alla känslorna på en och samma gång. Det du trodde inte fanns där poppar plötsligt upp och behöver hanteras. Det du har dämpat, bäddat in i bomull och tryckt längst ned i byrålådan pockar på. Det är självklart inte roligt men nödvändigt att se över för att du ska bli en helare och gladare medmänniska.

Att drömma om trädtopparna och nå månen

Det är nämligen när du vågar lämna din bekvämlighetszon som de stora sakerna får ta plats i ditt liv. Det som du inte visste att du drömde om. Det handlar inte om att drömma om något ouppnåeligt utan att hitta det magiska i ditt liv här och nu.

Vad är det du vill, egentligen? Det vet du först när du lämnar din bekvämlighetszon.

Det är som när astronauten Neil Armstrong satte ned foten på månens yta för första gången för femtio år sedan och sa: ”That’s one small step for man, one giant leap for mankind.”

Vem vet, du kanske också drömmer om att nå månen någon gång i livet? Eller så inser du att är nöjd med att bara titta på månen på avstånd. Det här är en workshop som inte handlar om att bli miljonär eller att bli ekonomiskt oberoende, om du inte vill det vill säga. Målen ska vara realistiska för dig. Det ska kännas viktiga i hjärteroten.

Sprid dina drömmar som konfetti! Det finns hur många som helst.

Bye, bye bekvämlighetszon!

I den här workshopen kommer du få ta reda på vad du egentligen brinner för och vad som hindrar dig att komma dit du vill och vad du behöver för att ta dig vidare för att inte backa tillbaka till din bekvämlighetszon igen. 

Kursinnehåll:

  • Coachning 
  • Mindfulnesstekniker med self-compassion ( självmedkänsla)
  • Skrivövningar 
  • Kortare meditationer 
  • Gemensamma gruppövningar
  • Läs mer här om mindful sober coachning och min kompetens.
  • Fika, frukt, middag ingår 

Passar för: Du behöver inte ha varit alkoless en längre tid. Det här är en workshop för att hitta motivationen till vad du brinner för på djupet för att bli alkoless eller fortsätta vara det.

Passar inte för: Om du aldrig har druckit alkohol så kanske det kan kännas lite märkligt att vara tillsammans med andra som fortfarande kämpar med att hitta till ett liv utan alkohol. Det ger mer om du kan dela med dig av dina erfarenheter. 

Programinnehåll (preliminärt):  
Kl.13:00 Drop-in fika
KL.13.30 – 17:00 Workshop: Hur kan jag leva bättre på att leva utanför min bekvämlighetszon när festen är över?
Skrivuppgifter, samtal och meditationer varvas
Kl.17:00 Mocktail time 
Kl.17:30 Gemensam middag
Kl.20:00 Slut

Antal platser: 12 

Plats: Maria Bangata 13, Stockholm T-bana: Zinkensdamm eller Södra station uppgång Rosenlundsgatan. 

Biljetter: Early Bird 600 kr fram till 25 augusti 2019. Därefter 750 kr inklusive förtäring. Vill du ha faktura på företaget? Det fixar vi, 25 % moms tillkommer.

Boka din plats senast 20 september här.