2 mars, 2019

Vad är Mindful Sobercoachning?

Photo by John Baker on Unsplash

Mindful sobercoachning, eller nykterhetscoachning, passar dig som vill ha ett mer individuellt alternativ till behandling eller terapi inom öppen vården. Det passar särskilt dig som är motiverad till en livsstilsförändring men behöver få lite hjälp på vägen.

Coachning – där du befinner dig

Mindful sobercoachning bygger på mindfulness och coachande samtal som genomförs under en månad eller längre utifrån vilket behov du har. Du får hjälp att hitta dina verktyg och strategier till att dricka mindre eller inte alls. Det kan vara utmanade att navigera i det dagliga livet som nykter. 

Lär dig bemöta jobbiga händelser

Vad händer när du går på fest med jobbet? Eller en afterwork där alkohol kommer att serveras? Vad händer när du hamnar i konflikt med någon som gör att du känner dig frustrerad och ledsen? Vad händer när din partner gör slut eller du blir avskedad från jobbet?

Det här är alla livshändelser som kan trigga igång ett begär till att dricka för mycket för att slippa känna. Det är förstås inte bara dramatiska händelser som kan göra det, här är några andra vanliga triggers:

  • Tristess
  • Ensamhet
  • Trötthet
  • Depression
  • Ångest
  • Fysiskt obehag
  • Möta någon du brukade dricka med 

Effektiva lösningar på vardagliga problem

Som Mindful Sober Coach hjälper jag dig att hitta enkla, effektiva lösningar på vardagliga problem. Jag erbjuder stöd, uppmuntran, en axel att luta sig mot. Jag lyssnar på dina bekymmer och rädslor. Jag ger inga råd utan jag uppmuntrar och hjälper dig till att hitta dina egna lösningar på komplicerade problem, då blir de varaktiga och bestående handlingar i ditt liv,  

Hur går sobercoachning till?

  • Coachningen genomförs antingen via mobil eller skype.
  • Minimum är minst tre samtal på cirka 45 minuter.
  • Övningar genomförs mellan samtalstillfällena. Det är ett personligt arbete att bli coachad där jag inte ger dig svaren utan du får hjälp att hitta dem inom dig själv. 

Varför får jag inga råd?

Det kan kännas obekvämt till en början särskilt om du är van att låta någon annan göra val i livet åt dig. Det är vi vana vid att andra ger oss råd som vi ska följa.

Men du kan vara lugn att även du har svaren inom dig. Det är mycket stärkande för ditt välmående och gör att du verkligen följer det som du själv har kommit fram till mer än om du får råd från någon annan. Jag guidar dig genom att ställa kraftfulla frågor och övningar att hitta dem.

Vad kostar det att bli coachad?

Ta kontakt med mig så får du en halvtimmes gratiscoaching för att testa om det är något för dig. Därefter kan vi bestämma om du vill genomför fler coachingsamtal. Coaching är avdragsgillt för dig som är företagare och det går även att få delbetala både som privat person och företagare. Här kan du läsa om de olika erbjudandena. Välkommen att mejla mig, Ingela Hjulfors Berg, på hej@alkoless.se