2 mars, 2019

Vad är alkoholfri coaching?

Alkoholfri coaching, passar dig som vill ha ett mer individuellt alternativ till behandling eller terapi. Det passar särskilt dig som är motiverad till en livsstilsförändring men behöver få lite hjälp på vägen.

Coaching – där du befinner dig

Alkoholfri coachning bygger på mindfulness och coachande samtal som genomförs under en månad eller längre utifrån vilket behov du har. Du får hjälp att hitta dina verktyg och strategier till att dricka mindre eller inte alls.

Lär dig bemöta jobbiga händelser

Det kan vara utmanade att navigera i det dagliga livet som nykter. Vad händer när du går på fest med jobbet? Eller en afterwork där alkohol kommer att serveras? Vad händer när du hamnar i konflikt med någon som gör att du känner dig frustrerad och ledsen? Vad händer när din partner gör slut eller du blir avskedad från jobbet?

Det här är alla livshändelser som kan trigga igång ett begär till att dricka för mycket för att slippa känna efter. Det är förstås inte bara dramatiska händelser som kan göra det, här är några andra vanliga triggers:

  • Tristess
  • Ensamhet
  • Trötthet
  • Depression
  • Ångest
  • Fysiskt obehag
  • Möta någon du brukade dricka med 

Effektiva lösningar på vardagliga problem

Som alkoholfri coach hjälper jag dig att hitta enkla, effektiva lösningar på vardagliga problem. Jag erbjuder stöd, uppmuntran, en axel att luta sig mot. Jag lyssnar på dina bekymmer och rädslor. Jag ger inga råd utan jag uppmuntrar och hjälper dig till att hitta dina egna lösningar på komplicerade problem, då blir de varaktiga och bestående handlingar i ditt liv.

Hur går sobercoachning till?

  • Coachingen genomförs antingen via mobil eller via Go to meeting.
  • Minimum är minst tre samtal på cirka 60 minuter.
  • Övningar genomförs mellan samtalstillfällena. Det är ett personligt arbete att bli coachad där jag inte ger dig svaren utan du får hjälp att hitta dem inom dig själv. 

Varför får jag inga råd?

Det kan kännas obekvämt till en början särskilt om du är van att låta någon annan göra val i livet åt dig. Vi är vana vid att låta andra ge oss råd att följa.

Men du kan vara lugn att du har svaren inom dig. Det är mycket stärkande för ditt välmående och att du följer det som du själv har kommit fram till mer än om du får råd från någon annan. Jag guidar dig till dina egna råd genom att ställa kraftfulla frågor och ge dig övningar.

15 minuter kostnadsfritt coachingsamtal

Boka in ett gratis prova-på-samtal på 15 minuter för att testa om det är något för dig. Boka in din tid i min kalender här.
Därefter kan vi bestämma om du vill genomföra fler coachingsamtal eller inte.
Coaching är avdragsgillt för dig som är företagare och det går även att få delbetala både som privat person och företagare. Här kan du läsa om de olika erbjudandena. Välkommen att mejla mig, Ingela Hjulfors Berg, på hej@alkoless.se 


Gå gärna med i Alkoless vänner om du vill träffa fler som är alkoless som jag. Jag finns på Instagram http://www.instagram.com/alkoless.se och givetvis får du gärna prenumerera på Alkoless nyhetsbrev som kommer ut på söndagar.