14 augusti, 2017

Vanliga frågor

alkoless faq- vanliga frågor

Vad är Alkoless.se?

Alkoless är ett alkoholfritt initiativ som villl peppa dig till att ta ett kortare eller längre alkoholstopp. Alkoless vill uppmuntra dig  till att dricka alkohol på ett medvetet sätt för mer liv och mindre stress.

Vad erbjuder Alkoless.se?

Alkoless erbjuder individuella on-line-kurser från 30 dagar och mer, retreats, föreläsningar, afterworkd och workshops för företag i medvetet drickande. Läs mer här.

Vilka värdeord har Alkoless.se?

Hjärta – Vi tror på förändring men med hjärta. Vi dömmer inte dig om du vill fortsätta dricka.
Vi vill däremot vara ett stöd för dig som vill bli mer alkoless och ha mindre alkohol i ditt liv.

Inspiration – Vi tror på inspiration, inte på pekpinnar. Men ibland kan vi vara lite jobbiga och peka på lite obekväma sanningar.

Glädje – Det är viktigt att ha roligt. Punkt.

Mod – Vi är modiga och trotsar alkoholnormen. Ett liv utan alkohol är friare.

Vem kan kalla sig för alkoless?

Alla som vill dricka mindre alkohol kan kalla sig för alkoless. Att vara alkoless innebär att du är medveten om att du vill dricka mindre alkohol eller inte alls. Om du inte vill dricka på en fest utan istället vill dricka alkoholfritt så kan du kalla dig för alkoless.

Vad är skillnaden mellan att vara nykterist och alkoless?

Skillnaden mellan att vara nykterist och alkoless är att vi inte tvingar någon till att välja bort alkohol helt i sitt liv. Det är upp till dig om du vill sluta dricka alkohol helt eller inte. Vi stöttar dig i ditt val. Du behöver inte kalla dig för alkoholist eller nykterist.

Är Alkoless.se emot alkoholindustrin?

Nej, vi är inte emot alkoholindustrin generellt. Däremot vill vi påverka alkoholindustrin att ta fram fler goda alkoholfria alternativ för både restauranger, barer och livsmedelshandeln. Vi ser också gärna att alkoholfria drycker presenteras som en skön livsstilsmarkör på samma sätt som alkohol görs. Däremot är vi emot reklam av alkohol. Det tycker vi är helt förkastligt.

Vad är mindful sobercoachning?

Mindful sobercoachning, eller nykterhetscoachning, passar dig som vill ha ett mer individuellt alternativ till behandling eller terapi inom öppen vården. Det passar särskilt dig som är motiverad till en livsstilsförändring men behöver få lite hjälp på vägen. Läs mer här.

Vad är fördelarna med att bli alkoless?

Det finns massor med fördelar med att bli alkoless. De största vinsterna är att din hälsa förbättras redan från dag ett men de största förändringarna upplever du mentalt och i dina relationer. Vill du veta mer?

Prenumerera på Alkoless.se nyhetsbrev så du inte missar några nyheter, intervjuer med mera.  Anmälningslänk hittar du här.