Hoppa till innehåll

Vanliga frågor

Vad är Alkoless.se?

Alkoless är ett alkoholfritt initiativ som villl peppa dig till att ta ett kortare eller längre alkoholstopp. Alkoless vill uppmuntra dig  till att dricka alkohol på ett medvetet sätt för mer liv och mindre stress. 

Vem kan kalla sig för alkoless?

Alla som vill dricka mindre alkohol kan kalla sig för alkoless. Att vara alkoless innebär att du är medveten om att du vill dricka mindre alkohol eller inte alls. Om du inte vill dricka på en fest utan istället vill dricka alkoholfritt så kan du kalla dig för alkoless.

Vad är skillnaden mellan att vara nykterist och alkoless?

vanliga frågor

Skillnaden mellan att vara nykterist och alkoless är att vi inte tvingar någon till att välja bort alkohol helt i sitt liv. Det är upp till dig om du vill sluta dricka alkohol helt eller inte. Vi stöttar dig i ditt val. Du behöver inte kalla dig för alkoholist eller nykterist.

Är Alkoless.se emot alkoholindustrin?

Nej, vi är inte emot alkoholindustrin generellt. Däremot vill vi påverka alkoholindustrin att ta fram fler goda alkoholfria alternativ för både restauranger, barer och livsmedelshandeln. Vi ser också gärna att alkoholfria drycker presenteras som en skön livsstilsmarkör på samma sätt som alkohol görs. Däremot är vi emot reklam av alkohol. Det tycker vi är helt förkastligt.

Vad är fördelarna med att bli alkoless?

Det finns massor med fördelar med att bli alkoless. De största vinsterna är att din hälsa förbättras redan från dag ett men de största och bestående förändringarna upplever du mentalt och i dina relationer.

Prenumera gärna på Alkoless nyhetsbrev här: