6 mars, 2017

Om mig

Hej!
Jag heter Ingela Hjulfors Berg
och jag är alkoless sedan första oktober 2016. Jag bestämde mig då för att ta alkoholstopp i en månad först. Men när jag läste att det är först efter tre månader som kroppens inre organ blir pigga då bestämde jag mig för att köra i 100 dagar och sedan utvärdera. En illa vald tidpunkt, kan tyckas. Det var nämligen över alla jul- och nyårshelger.

Jag struntade i allt

Fast det var faktiskt inte så illa. Det var bara att strunta i allt. Det handlade inte om att dricka måttligt, utan om att inte dricka alls. Det var en stor befrielse. Jag bloggade om mina erfarenheter när jag hade uppnått 100 dagar här och 1 000 dagar här  samt hur alkoless har gjort mig tio år yngre. Men samtidigt saknade jag något.  Jag ville kunna läsa om andra som hade gjort stopp som jag. Men jag hittade inga sajter som jag gillade på svenska så jag kände mig manad att starta just Alkoless. Det är en sajt som jag själv ville ha när jag tog alkoholstopp. Och nu är du här och läser hos mig. Det är jag enormt tacksam för. Det innebär att jag inte är ensam om att vara alkoless och jag fortsätter att ta stopp. Jag har nog aldrig mått så här bra som vuxen.

Fem viktiga upplevelser om att vara alkoless

Den här bloggen är till för att inspirera dig till att våga ta både ett kortare stopp på en månad eller helst ännu längre, kanske till och med för alltid. Läs gärna om vilka fem viktiga upplevelser jag har haft sedan stoppet som till första oktober blir ett år.

Jobba med din självmedkänsla

Jag är journalist, kommunikatör, diplomerad coach och mindfulnesslärare samt lär ut mindful self-compassion som är en fantastisk metod till bestående personlig utveckling. Genom att du jobbar med din självmedkänsla så kommer du inte behöva dricka alkohol längre. Det är nämligen så att du kommer att bli mer rädd om dig själv och visa dig själv respekt och då behöver du inte bedöva dig längre. Visst låter det busenkelt?
Ja, det är ju det. Men samtidigt superjobbigt för det är när du tar bort kryckan i livet, det som bedövar dig så kommer oftast alla känslorna på en och samma gång. Då är det bra om du extra rädd om dig själv. Då finns jag här och tar emot dig. Du behöver inte gå igenom det här ensam.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Här på bloggen bjuder jag på mina egna erfarenheter och andras berättelser om att ta kortare och längre alkoholstopp och att sluta helt.
Du kommer att bli inspirerad, utmanad och peppad. Det lovar jag.
Nu kör vi! Och du, prenumerera gärna på Alkoless.se nyhetsbrev också. 

Prenumerera på Alkoless nyhetsbrev

Din mejladress