Hoppa till innehåll

Om mig

Kallsvettig stapplade jag på darriga ben till toaletten. Allt snurrade. Illamåendet växte inom mig. Det gick inte att hålla tillbaka. Här stod jag återigen böjd över toalettstolen och lät gårdagskvällens dyra droppar försvinna ut i intet.

Det var en vanlig lördagmorgon. Ännu en gång hade fredagsmyset gått överstyr. Jag som bara skulle dricka ett par glas vin för att slappna av efter en stressig arbetsvecka. Återigen var det jag som avslutade vinflaskan själv och även toppade med ett par starköl.  Det gick inte backa. Jag visste att jag hade tabbat mig igen. Ännu en helg var förstörd.
Jag kände mig trött, matt och less på alkohol.

Du behöver inte att ha nått en botten för att sluta dricka

Det var sista gången jag drack. Min dryckekarriär tog slut där och då efter 40 års drickande. Det var första oktober 2016 och i samband med folkhälsokampanjen SoberOctober.
Jag insåg att jag var alkoless. Jag tog först 100 dagars stopp och fortsatte sedan med ett år och min relation till alkohol är avslutad. Läs gärna om vilka fem viktiga upplevelser jag har haft sedan stoppet .

Den viktigaste insikten jag har dragit är att du behöver inte ha nått en rännstensbotten för att avsluta din romans med alkoholen. Det är bara du som vet var din botten är, det kan ingen annan bestämma åt dig.

Vill du ha hjälp att avsluta din relation till alkohol? Jag heter Ingela Hjulfors Berg och är Sveriges enda certifierade gray area drinking coach av Jolene Park. Boka in ett gratis 30-minuters lära-känna-samtal med mig nedan.

Prenumerera på Alkoless nyhetsbrev /