Hoppa till innehåll

Att leva dubbelliv med alkohol

  • av

Vet du vad som får dig att dricka för mycket ibland och inte? Vad som gör att du trots att du inte har nått en botten känner att alkoholen tar en alltför stor roll i ditt liv?  

att leva dubbelliv med alkohol
Yoga på morgonen och partypingla på kvällen. Photo by Ben Blennerhassett on Unsplash

I åratal levde jag dubbelliv. Jag yogade och sippade på mina supersunda grönkålsdrinkar, drack citronvatten på morgonen, smörjde in kroppen med ljummad sesamolja och duschade både varmt och kallt, djupandades, mediterade och skrev oändligt många tacksamhetsdagböcker.

Dämpade livet med alkohol

I nästa stund satt jag med ett vinglas i handen och ville bli full. Jag drack inte måttligt. Det var för de andra. De där som kunde sitta en hel kväll och sippa på ett glas rött och dessutom varannan vatten. Stört omöjligt för mig.

Det var nämligen med alkohol som jag hanterade mitt känsloliv. Så fort det skavde invärtes någonstans så famlade jag efter det där vinglaset av ”liquid health ”– flytande hälsa – som en kompis kallar vin för.

Till hälften hälsofreak

Jag var hälften hälsofreak och hälften berusningsdrickare. Alkohol var mitt go to för att hantera livets utmaningar av stress, ångest, ensamhet och tristess.

Jag förstod inte att alkoholen var som att hälla bensin på min ångest, den urholkade min självkänsla och självförtroende. Jag balanserade alltid på gränsen till utmattning, skam och självförakt.

Gråzonsdrickare? Jomenvisst!

Jag vet nu att jag var engråzonsdrickare.  Jag hade inte nått en botten men alkoholen tog mer än den gav tillbaka. Är du en gråzonsdrickare? Känner du igen dig? Läs åtta tecken på att du kan vara en gråzonsdrickare.

Nyfiken på coaching?
Boka in ett kostnadsfritt lära-känna-samtal med mig.
Det är du värd.
Ingela Hjulfors Berg

Ingela Hjulfors Berg
Gray Area Drinking Coach

Ingela Hjulfors Berg
Ingela Hjulfors Berg är din guide till att dricka mindre eller inte alls.

Senaste inläggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.