Hoppa till innehåll

Fyra tips till dig som är gråzonsdrickare

  • av
Tips till dig som är gråzonsdrickare.
Du är inte ensam. Det finns många som har svårt att hantera alkohol. Våga berätta för andra så öppnar de sig också. Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Om du har läst åtta tecken på om du är en gråzonsdrickare då kanske du också funderar över vad du kan göra. Här kommer några tips till dig här nedan.

Hitta support

Begreppet gråzonsdrickare är inte så känt i Sverige än så länge. Du är inte ensam följ mig på instagram @alkoless_coach så hittar du likasinnade.  Sök stöd från vänner, familj och nya kontakter online.

Bestäm vad du vill ha

När du sträcker dig efter vin, vad sträcker du dig EGENTLIGEN efter? Tröst? Vila? Sällskap? Vad vill du undvika? Eller vad vill du uppnå?
Bestäm vad det är du vill ha och behöver och sök efter det. Ge ditt sinne, kropp och själ vad den faktiskt behöver.

Ta en paus

Ta en paus från att dricka och våga utforska ditt förhållande till alkohol på djupet, acceptera om måttlighet aldrig kommer att vara ett alternativ för dig, ta reda på vad som finns tillgängligt för dig när du slutar dricka och gör en lista över alla fördelar av inte dricka.

Gör mer av det du mår bra av

När du slutar med alkohol kan du känna att du förlorar fotfästet ett tag eller förlorar en vän. Tänk istället på vad du TILLFÖR livet. Tydlighet, självförtroende, inre frid. Börja sedan lägga till mer. En träningsplan, ny hobby, nya vänner. Fortsätt att lägga till bra saker ditt liv! Gör mer av det som får dig att må bra.  

Gråzonsdrickande är vanligt och svårt. Boka in ett gratis 30 minuter lära-känna-samtal med mig så tar vi reda på vilket slags stöd du behöver för hitta ett hälsosammare förhållande till ditt drickande.

Prenumerera gärna på mina mejlutskick så du inte missar chansen att få del av erbjudanden, kurser med mera.


Senaste inläggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.