Hoppa till innehåll

Är du alkoless som jag?

  • av

Att hitta andra som vill ta alkoholstopp

Alla dagar är jag inte på topp och tänker att jag måste vara tokig. Det är som att jag har kastat min imaginära älsklingshatt över en å utan bro för att nå mina drömmar. Enda sättet för att komma vidare är att hoppa över den läskiga ån för att nå både hatten och mina drömmar.

Varför bryr jag mig ens om att försöka peppa mina medmänniskor till att dricka mindre eller inte alls? Jag kan väl glida runt i min egen lilla alkoholfria bubbla och inte göra något väsen av mig som de flesta som inte dricker och låta andra glida runt i sin egen. Självklart får de göra det.

Jag vill ju träffa dig som också är alkoless

Men jag inser att det är just det som är så himla tråkigt. Jag vill ju hitta andra som är alkolessa som jag och som också vill dela både framgångar och motgångar med mig. Vi är ju faktiskt himla många där ute som vill dricka mer medvetet eller inte alls. Varför ska vi driva runt ensamma i tillvaron? Vi har ju så mycket att dela med varandra. Det känns sjukt jobbigt men jag tar sats. Inte bara en gång. Utan flera gånger och till slut så kommer jag att komma över ån. Och då kommer jag att träffa dig. Det vet jag.

Tack vare sociala medier kan vi dela våra tankar med varandra oavsett var vi lever och bor. Och det är just tillsammans med andra som jag inser att jag inte är tokig. Ni finns ju. Jag får mycket härlig feedback från er. En kvinna skrev så här till mig nyligen: ”Jag blev så glad när jag upptäckte att alkoless finns.” Jag blev otroligt glad. Jag inser att jag gör åtminstone skillnad för henne. Det är tillräckligt för att jag ska orka driva Alkoless vidare.

Journalisten Johann Haris talar så väl om detta i sitt TedTalk – Everything you think you know about addiction is wrong. Han menar att  vi inte behöver droger när vi känner gemenskap med andra och han har så rätt.

Alkoless – en alkoholfri start-up

Alkoless är ett nystartat företag med allt vad det innebär med mycket egen investerad gratis tid och nästintill obefintlig ekonomisk vinst. Men jag är övertygad om att Alkoless behövs som ett alkoholfritt alternativ för oss som inte känner oss hemma i den traditionella nykterhetsrörelsen eller har svårt eller inte vill vara med i ett tolvstegsprogram. Vi är många som inte vill leva på gränsen till riskbruk, utan som vill hitta nya vägar till ett bättre mående med mindre stress och utan guldkantade vinglas eller åtminstone färre.
(Läs gärna de vanligaste frågorna som Alkoless.se får så förstår du kanske lite mer vad syftet är med Alkoless. Och tveka inte att skicka mig dina funderingar, mejla på hej@alkoless.se )

Mindful sober coaching, vad är det?

Mindful sobercoachning, eller nykterhetscoachning, passar dig som vill ha ett mer individuellt alternativ till behandling eller terapi inom öppen vården. Det passar särskilt dig som är motiverad till en livsstilsförändring men behöver få lite hjälp på vägen.
Mindful sobercoachning bygger på mindfulness och coachande samtal som genomförs under en månad eller längre utifrån vilket behov du har. Du får hjälp att hitta dina verktyg och strategier till att dricka mindre eller inte alls. Det kan vara utmanade att navigera i det dagliga livet som nykter.

Sluten facebookgrupp för dig som är alkoless

Sedan en tid finns det en nystartad sluten grupp på Alkoless facebooksida som är öppen för alla som vill att gå med i. Den ingår INTE i något kurspaket, utan finns till för dig som vill hitta andra som är alkolessa. Innan jag släpper in dig i gruppen så får du svara på några enkla frågor sedan så släpper jag in dig. Presentera dig gärna för de andra i det fastnålade inlägget, vem du är och vilka förväntningar du har på gruppen.

Jag vet, det är så himla osvenskt och lite pirrigt att prata om sig själv och sina innersta tankar, men det är ju just det som är grejen med gruppen. Att du ska våga prata när det känns härligt, jobbigt, stötta och bli stöttad av andra och kanske ge kraftfulla tips på hur du förändrade ditt drickande. Berätta gärna om vad du läser och inspireras av i gruppen men häng inte ut någon med namn.
Jag läste en fin uppmaning på Gotlandsfärjan som riktade sig till passagerna:

”Kom ihåg att du är en del av någon annans resupplevelse”

Så tycker jag vi även ska vara mot varandra i Alkoless slutna grupp.

Här hittar du länken till den slutna Facebook-gruppen: https://www.facebook.com/groups/1956151904632908/?source_id=462005784135511

Om jag vågar hoppa så gör du det också. Hoppas vi ses i gruppen. Välkommen!

Alkoless har givetvis en  Facebooksida och finns även på Instagram
Det är bara joina! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.