Hoppa till innehåll

Att hitta strategier för att dricka mindre

 • av

Jag fortsätter på temat att sätta gränser. I dag träffade jag min trevliga kompis Anna. Vi pratade på lunchen om olika knep för att dricka mindre alkohol. Hon drog en parallell till hur man kan sluta röka genom att ta bort just den cigarett som man gillar minst att röka på dagen och sedan tar man bort en cigarett varje dag tills man helt har lagt sitt beroende på hyllan.

Aldrig dricka vin till fredagsmyset

Innan jag blev alkoless så gjorde jag vissa justeringar i mitt eget drickande genom att aldrig dricka vin i samband när jag lagade mat på fredagskvällar. Oftast var jag för utsvulten och drack vin på tom mage. Det var aldrig bra då jag blev påverkad redan innan middagen. Jag drack helst vin enbart till maten och inte som festdryck. Då gillade jag mer att ta en drink eller så.  Sedan ledsnade jag på det också.

Så min taktik är lite som Annas sluta röka-strategi.  Det handlar om att begränsa sig successivt om man inte kan klippa direkt.  Jag erkänner att jag gärna feströkte förr också, men det suget har helt försvunnit med alkostoppet.

Här är några fler knep att ta till för dig som vill dricka mindre: 

 • Aldrig dricka på veckorna.
 • Aldrig ha någon alkohol hemma.
 • Aldrig köpa vin i bag-in-box, bara köpa exklusiva små vinflaskor som ger högst två glas som man dessutom delar med någon annan.
 • Aldrig dricka framför tv:n efter middagen.
 • Träna istället för att gå på afterwork.
 • Ta bilen till festen och bara dricka alkoholfritt .
 • Ringa eller mejla värden/värdinnan innan en fest och säga att man hoppas det finns alkoholfritt på festen.
 • Ta med sin egen alkoholfria favoritdryck på festen.
 • Skåla i vin, men släck törsten med vatten.
  Vad har du för strategi för att dricka mindre? Jag är så nyfiken på din strategi.
  Skriv gärna i kommentarsfältet eller mejla mig på hej@alkoless.se

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.