Hoppa till innehåll

Bli medveten och spara pengar

  • av

Sedan jag blev alkoless för tre år sedan så blir jag alltmer medveten om mitt mående men också hur jag kan leva ett mer hållbart liv.
En stor källa till oro har alltid varit min ekonomi. Väldigt svajig och omedveten. Ena halvåret har jag badat i överflöd, nästa halvår i räkningar.

spara pengar

I höst bestämde jag mig för att jag vill halvera alla mina utgifter till hälften. Och se, jag är på god väg och har lyckats frigöra hela 15 000 kr i månaden efter att alla räkningar är betalda. Tillsammans med min man är det hela 30 000 kr. Maken har frigjort lika mycket.

Spara pengar

Så här får du koll på dina pengar:

  1. Kartlägg dina hål. Vart tar pengarna vägen? Har du t.ex dyra abonnemang som du inte nyttjar, typ Netflix, tidningar? Låna gratis på bibblan istället eller dela abonnemang med en kompis eller med en familjemedlem. Vi har till exempel sålt en bil, mindre utgifter för klimatet och vår plånbok.


  2. Förhandla ned bolåneränta med banken. Om de säger nej, byt bank. Det har vi gjort. 💪🏻


  3. Bli Alkoless! Lägg dina pengar på aktier istället för på vin. Det blir många kringkostnader när du dricker ute, som mat, taxi, nya festkläder med mera. Jag går sällan ut och har snart en aktieportfölj värd över 40 000 kr på ett halvår.


—–
Gå gärna med i Club Alkoless om du vill träffa fler som är alkoless som jag. Jag finns på Instagram också här. http://www.instagram.com/alkoless.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.