Hoppa till innehåll

Cheyne: ”Jag försökte behandla min ångest med alkohol.”

 

I dag ska jag berätta om Cheyne Kobzoff, 33 år. Han har gjort en fantastisk personlig resa. På ett år har han gått från att vara en överviktig kille less på livet till en riktig snygging full av energi.  Bilden talar verkligen sitt tydliga språk.

Han var less på sitt liv. Trots att han hade fru och barn som älskade honom kände han sig inte glad. Han var deprimerad och full av självhat. Han var less på att återigen vakna upp bakis. Han var inte alkoholist  men från att bara ha druckit på helgerna så hade han börjat dricka varje dag, berättar han för sajten Vice.

” Jag försökte behandla min ångest med alkohol, men det hjälpte inte.” säger han.

Dessutom hade han lagt på sig en massa onödig vikt.  För ett år sedan, 23 mars 2016, bestämde han sig för att ta ett alkostopp på ett år.  Det skulle ske två dagar efter hans sons födelsedag. I början bytte han ut alkoholen mot godis. Alkohol är som att dricka flytande socker så det är vanligt att många byter ut suget mot godis. Det höll i sig i en månad. Sedan ville kroppen ha något mer.

Då gav han sig plötsligt en dag ut och sprang. Löpningen blev hans grej.  Han märkte att han mådde mycket bättre av att röra på sig. Nu har han nått ett års målet och tänker inte fortsätta att dricka.

Vad var hans lärdomar?

  • Från att aldrig ha orkat göra en situps så har han nu en six-pack.
  • Gått ned 25 kg.
  • Hans ångest blev bättre av alkostoppet men försvann helt med hjälp av träningen.
  • Han är mycket gladare än innan.
Vad är det som stoppar dig från att ta ett alkostopp?

7 kommentarer till “Cheyne: ”Jag försökte behandla min ångest med alkohol.””

  1. Bra jobbat! 😊 Man ser att när behovet kommer från honom själv, att sluta dricka och börja jogga, kommer resultaten. Dels viktminskning och dels en inre tillfredsställelse och övertygelse om att han har gjort rätt. Det går ju tyvärr inte så bra att göra förändringar om inte motivationen finns. Tyvärr har det ibland gått väldigt långt innan man själv förstår vad som har hänt. Men det är aldrig för sent! 😊

    1. Eller hur? Jag är grymt imponerad och vilken lycka för familjen som fått tillbaka en friskare och starkare pappa.

  2. Vilken härlig inspiration! Själv dricker jag näppeligen en handfull gånger/år, och då endast ett glas… så för egen del ”har jag” liksom redan alkostoppat. Men onekligen finns det annat jag kanske kunde fundera över att stoppa? Egentligen är det min tidsoptimism som jag kanske ska ta tag i, det är min ”värsta last” egentligen, och drabbar ju även min omgivning på ett ojuste sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.