Hoppa till innehåll

Drömhus på Höga kusten önskas

Midnattsol i Salsåker, Höga Kusten, Västernorrland.

Pingst på Höga kusten denna fantastiska pärla av berg, skärgård, sjöar, hav och mäktiga vyer  Det blev ett besök blandat av både sorg och glädje. I fredags var det nämligen begravning för min kusin Carina i Nordingrå kyrka. Min moster Irene kom till trakten från Maxmo skärgård  i Finland som piga på 30-talet. Hon blev kär i fiskaren Fridolf och blev kvar. Tillsammans satte de ned sina bopålar i fiskeläget Bönhamn och mina fem kusiner föddes. Nu är de bara två kvar.

Alla släktingar talade om min kusin Carinas fina lugn och närvaro ända in i döden. Hon hann knappt formulera ordet pension innan cancern tog henne ifrån oss. Det är obegripligt att hon är borta. Hon var en förebild för mig på många sätt. Jag beundrade hennes humor, intelligens, integritet och omtänksamhet. Hon talade aldrig illa om någon. Jag är tacksam för att jag fick ha henne som kusin.

Konstrunda på Höga kusten

Dagen efter deltog vi för andra året i rad i Nordingrå konstrunda som firar 10-års jubileum i år. Det finns många konstnärer och hantverkare på Höga kusten. Årligen öppnar de till pingst upp sina verkstäder och ateljéer för besök och försäljning. Konstrundor är bra bränsle för den egna kreativiteten.

Kreativ bonad av min kompis Carina Lindberg i Salsåker.

Tillsammans med vänner övernattade min man och jag hos vänner i Salsåker. Vi njöt av den ljusa junikvällen. Det dracks knappt någon alkohol alls. Det märktes. Alla var så närvarande och glada. Vi pratade och lyssnade på varandra. Alla fick tala till punkt. Kreativiteten flödade.

Ett drömhus fullt av vänner

Återigen dammade vi av den gemensamma drömmen om ett  kollektivhus för människor i alla åldrar. Kanske till och med på Höga kusten? Affärsidéer diskuterades långt in på småtimmarna som kanske skulle kunna möjliggöra ett liv på Höga kusten. Det är ju så svårt att lägga sig här års i norra Sverige på grund av ljuset.

Tänk att bo tillsammans med sina bästa vänner på en av Sveriges eller kanske världens vackraste platser ?
Jag har skrivit upp det på min bucket-list: Äldre hus i klassisk Höga kusten-stil med höga fönster önskas köpa i Salsåker med utsikt över Ullångerfjärden med många rum så vi kan både bo och vara kreativa samtidigt.

Det gäller att vara specifik, så att ängeln Carina med rötterna i trakten, vet vad vi letar efter, om man säger så.
PS. Glömde berätta att jag vill ha liljekonvaljer och vitsippor på tomten också. Men det är inget krav. DS

5 kommentarer till “Drömhus på Höga kusten önskas”

  1. Jag och ett gäng kvinns går i samma tankar, åtminstone så där lite på skoj!

    Och du – himla bra talesätt på den där bonaden, den kunde fler ta till sig! Låter som din kusin verkligen levde sitt liv som någon som spred ljus och värme. <3

    1. Ja, att bygga gemensamhet är grejen när man inte har släkten in på knutarna. Min kusin var verkligen en fin människa precis som du säger, god och varmhjärtad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.