Hoppa till innehåll

Globala alkoholfria dryckestrender 2017

  • av
Seedlip - världens första alkoholfria sprit.

Seedlip- världens första alkoholfria sprit tillverkas i England på traditionellt vis med hjälp av en koppardestillator.

Hälsotrenden med mera grönt på både tallrik och i glas fortsätter under 2017 och framåt. Alltfler väljer att bli vegetarianer och veganer. Den snabba förändringstakten i världen gör att vi söker oss mer till autentiska och ursprungliga smaker.

– Vi vill ha mer naturliga produkter i våra glas, mycket frukt och grönsaker, mindre socker och mindre kolsyrat. Dessutom är vi villiga att betala mer för att få det, säger Anders Mogensen, account manger för Norden på brittiska marknadsundersökningsbolaget Mintel. I över 44 år har Mintel undersökt konsumenters intresse för olika produkter och vilka trender som är på väg uppåt och nedåt.

Världens första alkoholfria sprit

Nu finns även världens första alkoholfria sprit – Seedlip– från England på marknaden. Den tillverkas av örter som destilleras genom en koppardestillator. Den tillverkas av Ben som för familjens 300-åriga tradition av destillerade drycker vidare men utan alkohol. Hans mål är att förändra våra dryckesvanor. Precis som Alkoless vill. Förresten visste du att 58 procent av världens befolkning aldrig har druckit alkohol?

Alltfler alkoholfria vuxna smaker

Efterfrågan på vuxna smaker är stor. Så här ser den globala trenden ut just nu:

  • Juicer – på grönt te (macha), frukt och grönsaker gärna med inslag av ingefära, cayennepeppar, saffran och gurkmeja.
  • Craftsoda – en mer hantverksmässigt tillverkad läsk med mindre socker och mindre kolsyra.  Pop Art Craftsoda Artic Blueberry tillverkas av microbryggeriet Beerstudio i Umeå och säljs via bland annat av ICA över hela Sverige. Blåbären är plockade i norra Sveriges skogar, sötade med organiskt rörsocker och lätt kolsyrad. Den skummar läckert vid servering och smaken för tankarna till barndomens blåbärskräm. Gott, gott!
  • Alkoholfri sprit- .Seedlip från England är världens första alkoholfria sprit som liknar gin och görs på destillerade örter. (Rescension kommer snart på bloggen.)
  • Alkoholfria juice-och tepaket istället för vin på finare restauranger men lika dyra som de som innehåller alkohol.
  • Smaksatt vatten – med blommor, ingefära, cayennepeppar, saffran och gurkmeja.
  • Avslappnande drycker – funktionella drycker som lugnar ned kropp och sinne efter en lång dags jobb är en växande trend.

– Vi märker även att ölförsäljningen sjunker generellt i världen. Vi dricker färre öl per person men istället exklusivare sorter från microbryggerier, fortsätter Anders Mogensen.

Vill du ha fler tips på alkoholfritt direkt i din mejl i sommar?
Prenumerera på Alkoless nyhetsbrev här.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.