Hoppa till innehåll

Gör din egen kaffeskrubb

  • av

På helgerna gillar jag att starta dagen med träning efter humör. Är jag pigg så blir det crosstrainer med Netflix på paddan, eller om jag är lite slöare så kör jag ett yogapass med meditation. Att meditera försöker jag göra minst 20 minuter varje dag oavsett humör.

När man tar alkostopp så börjar kroppens inre organ att rensa ut allt gammalt skräp och ofta både syns och märks det på huden. Kvisslor kan plötsligt dyka upp i ansiktet och huden på armar och höfter kan kännas skrovligare än vanligt. Då kan det vara skönt att göra en kroppsskrubb. Och det är superenkelt att göra den själv med vad du har hemma i skafferiet.

Min man dricker mycket kaffe och gärna kapselkaffe.  Många kapslar med förbrukat kaffe blir det, vilket är en styggelse men de går ju att återanvända. Sagt och gjort så gör jag en egen kroppsskrubb av kaffesumpen. Kaffe är inte bara gott att dricka, det lär dessutom ha bra effekt på celluiter eftersom det innehåller mycket antioxidanter. Och det tackar man ju inte nej till.

Recept på kaffeskrubb: 

1 del kaffesump
1 del socker
1/2 del kokosolja
1 tsk kanel (valfritt)
1 tsk vaniljpulver (valfritt)

Blanda alla ingredienserna tills de smälter samman till en mörk pasta.  Om kokosoljan är hård så värm den lätt i en kastrull innan. Förvara skrubben i en vacker burk i badrummet. Använd den över hela kroppen. Gnid in den med runda rörelser. Om du vill använda duschkräm så använd den innan skrubben så du får behålla den fina mjuka känslan som kokosoljan ger.  Använd den 2-3 gånger per vecka. Din hud kommer att tacka dig!

 

GÅ MED I MIN CLUB ALKOLESS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.