Grönt, vitt eller rött – skapa tid för te

Tid för te – det är så på pricken hur jag lever mitt liv. Den här fina lilla boken av tidscoachen Dorotea Pettersson fick jag på posten i dag.

Jag har alltid tid för te. Jag dricker helst grönt, vitt eller rött te. Nästan aldrig svart. Grönt på morgonen, vitt på dagen och rött till kvällen. Det ska vara rätt temperatur också, gärna ganska hett. Därför har jag investerat i en riktig tehuva också.

Jag dricker kaffe också men inte så mycket. För några år sedan tog jag ett längre kaffestopp för att jag sov så dåligt på koffein.( Borde ha tagit alkostopp redan då, det hade varit mer effektivt.) Men det märkliga var att jag blev sååå ledsen  och skör, i tio dagar var jag helt under isen för att jag inte drack kaffe. Det är ett riktigt gift för kroppen, efter några månader tog jag en kopp och blev alldeles stissig. Det märktes direkt på mig att jag hade druckit något med koffein, typ kaffe eller coca-cola. Jag har aldrig kommit upp i någon stor konsumtion sedan dess.

Dorotea har många fina tankar om tid och te och konsten om att upprätthålla fokus. Hon menar att alla kan hålla fokus i 40-45 minuter, det skiljer sig något från person till person. Alla kan träna upp sitt fokus genom att göra följande:

  • gör en sak i taget
  • eliminera eller minska risken för distraktioner
  • välja att göra de svåraste uppgifterna när du är som piggast
  • arbeta i en miljö du trivs i
  • stänga av mobilen, sociala medier och andra störmoment när du jobbar
  • välja rätt sorts te för uppgiften och bibehållandet av fokus.

 

8 thoughts on “Grönt, vitt eller rött – skapa tid för te

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.