Hoppa till innehåll

Hellre sex än shopping

Fick mig ett gott skratt när jag sprang på en kvinna i Ålidhemskyrkan i Umeå i dag med denna väska. Snacka om provocerande.

”Shopping is cheaper than a psychiatrist”

”Det beror väl på hur mycket du shoppar?” frågade jag undrande.

Hon svarade: ”Äsch, jag shoppar så lite så det blir billigare än en psykiatriker.”

Det var precis efter att vi i kören hade avslutat en fullsatt gudstjänst med prästen och satrikern Kent Wisti och författarinnan Maria Küchen.

De är aktuella med utställningen Kyss med bilder och texter inspirerade ur Höga Visan i Bibeln. Väldigt små erotiska bilder med tunna blyertstexter pryder nu väggarna i Ålidhemskyrkan  fram till 23 april. Och det har nog sällan varit så fullsatt i kyrkan som i dag. Budskapet är tydligt: ”Sex säljer.”


Jag tänker hellre sex än shopping. Lockande rubrik, eller hur? Sex i lagom mängd, är billigare än en psykiatriker. Eller snarare åtrå till en älskade som Höga Visan lyfter fram, så länge man inte blir sjuk av kärlek förstås. Allt kan bli ett beroende. Sedan handlar det om samtycke. Båda ska vilja. Äh, ni fattar.

Samlade några fina citat från idag också.


11 kommentarer till “Hellre sex än shopping”

  1. Läste i en tidning att enligt en undersökning så föredrog 50% av kvinnorna shopping framför sex. Trista sexpartners de måste ha haft. Sex och kärlek ger mer till både kropp och själ. Och är – för de flesta – gratis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.