Hoppa till innehåll

Nykterhetstrenden är här!

  • av
nykterhetstrenden
Photo by Kristopher Roller on Unsplash

Plötsligt händer det! Nu börjar människor bli mer och mer intresserade av att dricka mindre och prata om det offentligt. Att det pågår en nykterhetstrend börjar bli synlig. 

I veckan var jag på silversmideskurs och vi pratade om att gå ut på helgen. Då säger vår kursledare att hon inte dricker och inte gillar att människor i hennes omgivning blir fulla. 

Avslappnat snack om alkohol

Jag svarade att jag inte heller dricker. Då svarade en kvinna att hon funderar på att ta längre stopp för hon är också less på alkohol för att många är så dåliga på hantera sitt drickande och blir störiga. 

En kille i gruppen berättade att han bara dricker två öl till maten när han går ut och går hem när människor kommer in i party-loopen, det vill säga upprepar sig själva. 

För mig är det första gången alla pratade så ledigt och otvunget om alkohol och det utan att jag var den som inledde diskussionen eller var upphovet till den. Hurra! 

Har du exempel på nykterhetstrenden?

Har du varit i något sammanhang där människor pratar fritt om sitt och andras drickande utan pekpinnar? Vilka erfarenheter har du när frågan om dina alkoholvanor kommer upp? 

Läs om hur andra hanterat sitt drickande och blivit alkoless.

GÅ MED I MIN CLUB ALKOLESS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.