Hoppa till innehåll

Överraska dina vänner med alkoholfritt i midsommar

Tjo och tjim på midsommar hör till och med alkoholfritt orkar du parta långt in på småtimmarna och dessutom vakna fräsch.

Midsommar och andra större festligheter handlar nästan uteslutande om att träffa nära och kära samt att äta och dricka gott. Men vad bjuder du dina alkolessa vänner på?

Slappna av. Du behöver inte bjuda på sliskig läsk eller cider. Det finns massor av spännande alkoholfria alternativ med vuxen smak som du hittar på en vanlig mataffär. Överraska dina vänner med ett digert dryckesbord av alkoholfritt till midsommar.

Här är några av mina alkoholfria favoriter från mataffären:

Alkoholfri öl

Lager: Carlsberg non alcoholic organic, Heineken 0.0, Falcon, Störtebecker, Staropramen
Veteöl: Erdinger
Mörkt öl: Smakfull av Falcon
Pale Ale: Nils Oscar – Alkholfri Pale Ale, Visby öl- Easy Rider Bulldog non-alcoholic IPA

Ginger Beer: Ginger Joe ( finns även med päronsmak)

Mousserande

Richard Juhlin (vitt) – dyrt men gott.
Chapel Hill (vitt)
Chapel Hill (rosé)
Freixenet Legero Sparkling (vitt)

Rött vin

Barrels & Drums Merlot
Lindemans

Vitt vin

Barrels & Drums Chardonnay
Lindemans

Glad midsommar alla vänner!

Vill du också bli ditt allra bästa jag? Anmäl ditt intresse här så kommer du att få massor av inspiration direkt i din e-post.

 

11 kommentarer till “Överraska dina vänner med alkoholfritt i midsommar”

  1. Perfekt med dessa tips – funderade just på en bra lista på öl 🙂
    Älskar Ginger beer och ska idag ta mig ut för att plocka fläder och göra saft – kanske blanda till en alkoholfri fläderbål?

    1. Åh, fläder. Det som är så gott! Växer inte så mycket här i norr, tyvärr. Men jag brukar göra en smarrig rabarbersaft som också passar fint till bål med mineralvatten så det blir lite spritsigt.

    1. Ja, Billabong på bolaget är också god. Systembolagets lista kommer senare. Tänkte att det kan vara bra att testa mataffärernas först eftersom det är så enkelt att hitta.

  2. Jag hade knytkalas i helgen och bjöd både på alkoholfritt och alkohol (vin och öl), men när jag nu så här i efterhand tänker efter, så ska jag nog enkom köra alkoholfritt nästa år. Varför inte, liksom? Det finns ju så många bra alternativ nuförtiden!

  3. På midsommar så leder jag tre lekpass runt midsommarstång, görs absolut bäst utan alkohol. På kvällen får vi se vem som kör hem från gillefesten. Men om det blir jag har jag många olika sorters alkoholfri öl i kylen, provar alltid igenom sortimentet som kommer – numera finns mycket som är bra (mer skeptisk till alkoholfritt rödvin, men inte provat barrel & drums än).

  4. Pingback: Alkoholfri bar i midsommar – Alkoless- mer liv, mindre stress

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.