Hoppa till innehåll

Påsk i Coronatider

  • av


Sällan har jag pendlat så mycket i mitt humör de senaste dagarna. Det var stor glädje i måndags då vi fick tre små söta kattungar trots att kattmamman Thomsan gick på p-piller. En dog nästan genast tyvärr, trots upplivningsförsök. Det var sorgligt. Men två är i alla fall kvar.

Jag har tyckt mig vara stoisk i krisen, men samtidigt har jag aldrig sagt att jag inte kommer att deppa. Det har jag gjort och kommer säkert att göra det från och till även fortsättningsvis den närmaste tiden.⠀

Två gånger har jag gråtit ifrån djupet av mitt hjärta över alla ofrivilliga vändningar i mitt jobb. Dessutom håller vi på att renovera vårt badrum hemma så att sitta hemma och jobba har varit uteslutet. Allt har känts himla rörigt. Men samtidigt har jag lärt mig nya saker om mig själv också.⠀

✔️Att jag är tacksam för att vara alkoless. Det har gjort mig mer resilient i krisen. Det känns som att jag har övat på det här både medvetet och omedvetet i flera år. Jag är nämligen kriskommunikatör också, även om den här krisen inte liknar något annat. Äntligen anses vi kommunikatörer vara en samhällsviktig funktion av MSB. Hurra!⠀

✔️Att jag faktiskt gillar webbmöten mer än jag trodde eftersom jag som är lite högkänslig slipper läsa av gruppens stämningar i ett rum. Alla sitter ju själva framför sin skärm. Jag vågar ta mer plats.⠀

✔️Att min ilska driver förändringar. Den lär mig förstå mina gränser och förstå vad jag behöver. ⠀
✔️Att min chef respekterar min tydlighet.

✔️Att kriser för oss närmare. Vi har för första gången haft födelsedagsfirande för min dotter och hennes kusin med släkten över nätet trots att vi befinner oss på flera olika platser i världen och tidszoner. ⠀

✔️Att mitt årskort på badhuset var en smart investering när nästan alla andra träningsanläggningar har stängt ned. (Särskilt skönt när man som vi renoverar badrum under krisen)⠀

✔️Att vårsolen värmer och fåglarna kvittrar. Det kommer att bli sommar i år också.

Vilka positiva saker har du lärt dig om dig själv i krisen? Glad påsk! ⠀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.