Hoppa till innehåll

Så mycket bättre utan alkohol – sex alltså!

Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

Att verkligen få känna in alla sensationer i min kropp, från den där första blicken som min partner ger mig. Den där hungriga, heta blicken som bara vill äta upp mig. Som får min kropp att vibrera. Vibrationer som kommer inifrån och som jag kan njuta av.

En stund senare kommer den första kyssen, och den där magiska stunden innan våra läppar möts. Den starka energin emellan våra kroppar och läppar sekunden innan vi möts. Som återigen skapar sensationer i min kropp. Denna gång som om hela jag vore fylld med kolsyrebubblor.

Mina inre vibrationer möter dina

Våra nakna kroppar som möts. ”- Äntligen!”, tycker jag mig höra att min kropp ropar till mig. Inifrån. Kroppar som värms upp av varandra och av stunden. Förväntningar att få fortsätta njuta av alla sensationer och beröring. Vibrationerna i mitt inre som möter dina fingrar inne i mig. Mina inre vibrationer som ger dig en direkt feedback när du kan lyssna och vara lyhörd. Signaler från min kropp till din. Signaler som får både dig och mig att le och njuta.

Orgasmerna når mig innan de når dig. Och de fortsätter att skölja över mig, en efter en. Ibland långa, flera minuter, ibland en kort topp. Vissa som tomtebloss som sprakar och skickar ”surr” ut till mina fingertoppar och ner i benen. Vissa som en stor, varm våg som skickar mig in mot stranden och tillbaka ut till djupet. Min kropp skapar sensationer, den tar emot sensationer. Och alla dessa kan jag ta emot.

Tacksam möter jag din blick. Vi ler. Vi lägger oss nära, nära och håller om varandra. Njuter vidare när sensationerna sakta ebbar ut.

Berättelsen ovan är sann och precis så som jag/vi oftast har sex. Ibland sker det förstås på andra sätt, men njutningen och sensationerna finns nästintill alltid där. För mig är det numera viktigt att få uppleva allt det som jag kan fullt ut. I sin helhet. Utan att ta udden av något, utan att vara ”bedövad” av något.

Vill inte bli bedövad

Att vara ”bedövad” är då jag inte är i full kontakt med det som sker i min kropp. Det sker när jag till exempel dricker alkohol, då har jag inte längre full kontakt med allt det som sker i min kropp. Som att mina ”njutnings-receptorer” inte är vakna allihopa. Det kan likaväl ske om jag har ätit för mycket. Då har jag också svårt att hålla mina ”njutnings-receptorer” vakna och alerta. Eller om jag har för mycket stress, eller tankar på saker som oroar mig. Och det värsta scenariot är nog om stressen eller oros-tankarna startar en spiral av ätande, som leder till ett glas vin, till mer ätande, till mer vin, och till kanske fler tankar kring oro.

När det blir så, då kan jag garantera att alla mina ”njutnings-receptorer” har gått och lagt sig. Inte en enda är vaken. Såna dagar är sex med dig inte alls lika fullt med sensationer, upplevelser och signaler. Såna dagar är tack och lov i minoritet i mitt liv.

Vill du också ha tips på njutning?

Hur ser du till att dina ”njutnings-receptorer” är vakna och alerta? Vill du ha fler tips kring lust och sex så hoppa över till min blogg och läs mer där. Välkommen!

Vem är Therese Tess Mabon?
En lekfull kvinna mitt i livet. Hjälper människor och organisationer att expandera sitt välmående. Hur? Genom att jobba som coach, mindfulnessinstruktör, ledarutbildare samt i skolans värld genom att arbeta med programmet YAM (Youth Aware of Mental Health) där unga människor (13-15 år) får en utbildning i att påverka och förbättra hur de mår.

Jag skriver om lust och njutning och allt annat som kommer i min väg på min blogg: www.theresemabon.se – eftersom jag är mitt i livet (fyller 50 snart) så skriver jag även just nu om min resa i den hormonella obalansen som uppstått i min klimakterie-resa.

Du hittar mer om mig på min blogg – Välkommen dit!

5 kommentarer till “Så mycket bättre utan alkohol – sex alltså!”

  1. Njutnings-receptorer! Så logiskt- att vi kan inte bedöva dem först med stress, mat eller alkohol. Tror att många kan vara rädda för att faktiskt komma i kontaktat med djupet i sig själv och tillåta sig att njuta av lustfyllda känslor!

    1. Ja, en rädsla att möta sig själv finns hos många. Och i den en rädsla att låta min riktiga jag även möta andra. Samtidigt som det är precis där DET sker. Det där magiska 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.