Hoppa till innehåll

Selfie med Natthiko

Natthiko

Björn Natthiko Lindeblad och jag i en selfie på Studion, Umeå Folkets Hus.

Men oj, vilken oväntad och rolig grej som hände i onsdags. Min favorit-guru Natthiko besökte Umeå på sin Sverigeturné – Nycklar till frihet – och pratade om sitt liv som sökande och framgångsrik civilekonom till skogsmunk i Thailand. Jag hade velat fram och tillbaka om jag skulle gå eller inte.

Jag är nämligen vårdeppare och blir då energilös som en pannkaka. Så jag bestämde mig för att låta kroppen få flyta ut på soffan hemma istället för att lyssna på Natthiko. Hälsan går ju först.

Universum, Natthiko och jag

Men se, då grep universum in eller snarare kollegan Britta. Hon tipsade mig i sista stund om att det var möjligt att få fribiljetter om jag mejlade honom. Va?! Det måste jag ju göra, tänkte jag.

Jag mejlade och fick världens finaste svar: ”Du är så välkommen Ingela❣️Bara kom, så möter jag i dörren.💖

Och där stod han i dörren. Och jag tog en riktigt usel selfie av oss två. Men vad gör det? Vi möttes äntligen.

Han bjöd på ett underbart snack om bland annat hur svårt det var att meditera i början när tankarna for iväg till att han numera mediterar varje dag sedan 20 år och knappt behöver sova längre.

Att inte lura sig själv 

Men det jag tog med mig mest av allt var hur en munk blev bjuden på whiskey av en släkting och han tackade nej till erbjudandet. Han förklarade att han som munk inte drack.

– Det är ingen som får veta, svarade släktingen.

– Nej, men jag kommer att göra det, svarade munken.

Det är aldrig bra att försöka lura sig själv, du kommer då alltid behöva dölja det för dig själv. Det bästa är att leva med lätt bagage. Löger är fertila, som Natthiko säger.

Natthiko

” You’ve mastered the selfie, now master yourself” ✌🏻💕😁

Inspirerad av Natthikos snack, i två timmar non-stop utan powerpoint och bikupor med publiken, så fick jag inspiration till att skriva ihop mina nycklar till frihet.

Vilka är dina nycklar till frihet? Vilka insikter har du samlat genom åren för att du ska trivas med ditt liv?

Lyssna på Natthiko på nätet

Lyssna på Björn Natthiko Lindeblad – livets som munk

Ett magiskt mantra i natten – Tankar för dagen

Lyssna på hans prat och meditationer på Soundcloud här.

Podcast med Navid Modiri – Björn & Navid

GÅ MED I MIN CLUB ALKOLESS

9 kommentarer till “Selfie med Natthiko”

 1. Tack för att du delar med dig!
  …och selfien var mkt fin …glad, varm och levande… 😍
  Jag tar med mig att det ska kännas lätt dit man går.
  Tack än en gång!

 2. Vad roligt att magin slog till så att du fick möta Björn Lindeblad. Hans resa är fantastisk. Förmodligen också din och min, även om jag inte gått till sån extrem som att bli nunna. Däremot har jag ägnat 20 år åt att bli fri att vara mig själv. Och det är bra att reflektera över nycklarna till frihet. En av mina kan vara: Acceptera mina känslor – men drunkna inte i dem. Jag är bra som jag är. Livet är magiskt när jag tillåter det. Ju mer kärlek jag visar mig själv, desto mer kärlek kan jag ge till världen. Men det finns säkert fler, om jag sätter mig ner och mediterar en stund. <3

 3. Nycklarna dina tycker jag om. Har inte varit på Natthikos Nycklar-gig, men följer honom med glädje och har också mött honom ett antal tillfällen. Tycker mycket om! Och inspireras av dig att reflektera kring mina egna nycklar!

  1. Ja, han pratade inte direkt om nycklar men om sin egen snåriga väg fram till den han är idag. Jag tänkte mycket på begreppet i sig och tyckte det var en fin liknelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.