Hoppa till innehåll

Sju tecken på att du är alkoless

Skogafoss vattenfall på Island. Foto: Sorasak Chareundumrongkeat


1.Skippar bolaget för träning. Du kollar inte på klockan för att hinna till Systembolaget på fredagseftermiddagen. Du kollar istället in vilka gympass du ska boka för helgen och veckan därpå för att vara säker på att få plats på de mest attraktiva passen.

2. Semester med äventyr. När vännerna bokar vinresor så kollar du in vandringar i Norge eller på Island. Garanterat långt från exklusiva vinodlingar och gourmetmat. Men du vet att du kommer att ha mer minnesvärda upplevelser.

3. Rör inte min skönhetssömn! Du vårdar din sömn mer än kroghäng. När kompisarna drar vidare på pubcrawl så  försvinner du ljudlöst i natten likt den osynlige mannen hem till din sköna säng.

4. Utmanande samtalsämnen. När du blir för uttråkad av att lyssna till ännu en partyloop under middagen med vännerna kring den bästa lokala ipa:n eller vilken salong som gör de bästa gelénaglarna, så byter du samtalsämnen till som Vad är meningen med livet? eller Är livet en slump eller är det redan förutbestämt?  

5. Mer lön än månad på kontot. Plötsligt har du mer pengar än vanligt kvar på kontot i slutet av månad. Flera tusenlappar till och med.

6. Nagelfar dryckesmenyer. Du kollar i förväg in vilken restaurang som kan erbjuda det bästa alkholfria dryckesutbudet innan du bokar middagsbord för att slippa dricka lättöl eller mineralvatten …igen.

7. Nyfiken. Du öppnar upp dina sinnen för nya saker och människor som du inte ens visste att du var intressad av.

12 kommentarer till “Sju tecken på att du är alkoless”

  1. Fantastiskt bra, tack! Klickade vidare och hittade en faksimil på VK om ditt alkostopp, tyvärr för dåligt upplöst för att kunna läsa. Kan du hjälpa mig med länk eller läsbar variant?

  2. Jag kvalar in på alla utom 5 & 6.

    Har aldrig haft något alkoholkonto, så det gör ingen skillnad i min plånbok.

    Och jag dricker lika gärna lättöl, ramlösa eller vin till maten. Ingen anledning att granska dryckesmenyer alltså. 🙂

    Men en vingårdsresa skulle varit riktigt äventyr för mej! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.