Hoppa till innehåll

Starta arbetsveckan med meditation, del 1

  • av

Hur har helgen varit? Har du fått den vila som du ville? Att meditera kan ge dig vila på kort tid och stärka dig mentalt över tid. Jag mediterar flitigt sedan många år och under perioder då det är körigt så försöker jag meditera ännu mer. Då blir jag mycket snällare mot både mig själv och min omgivning. Här kommer en kort handledning för dig som aldrig har mediterat.

Tror du det är svårt att meditera och att det behövs en särskild teknik? Inte då. Det är bara att köra på.

Så här gör du: 

  1. Sitt eller ligg ned och försök att slappna av i kroppen
  2. Andas och fokusera på hjärt-trakten, lite som att du andas med hjärtat. Ta djupa andetag.
  3. Håll fokus på andningen.
  4. Andas in genom den högra näsborren och ut genom den vänstra. Räkna 1. Andas in via den vänstra näsborren och ut genom den högra. Räkna två. Fortsätt så och när du kommer till fem så andas du in och ut genom de båda näsborrarna. Fortsätt att räkna din andning fram till 20. Andas sedan som vanligt igen.

    Det är inte
     meningen att alla dina tankar ska försvinna helt, det är nästan omöjligt. Utan putta bara iväg dem som små lätta moln och koncentrera dig på andningen. Ett enkelt mantra kan också vara till hjälp. Tänk Sat när du andas in och Nam när du andas ut.Sätt en timer och börja med att meditera i en minut. Öka tiden successivt lite i taget varje dag, tills du kan meditera i 20 minuter. Jag kan rekommendera appen Insight Timer, världens mest nedladdade meditationsapp som erbjuder både timer och guidade meditationer på flera språk. De flesta är på engelska men inte särskilt svåra att följa.Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.