Hoppa till innehåll

Tio år yngre som alkoless

Jag var aldrig alkoholist när jag tog alkoholstopp 1 oktober 2016. Jag drack som de flesta, jag tillhörde den stora massan av slentriandrickare.
De som tar några glas mitt i veckan till middagen, ett par glas vin med vännerna efter jobbet, afterworkmingel med kunder och till fredagsmyset.

Då blev det även några glas före, under och efter middagen. Det var ju så skönt att få slappna av. (Detta trots att jag är yogini sedan 16 år. Snacka om självbedrägeri! )Sedan började det om på lördagen. Inte jämt men ofta.

Dricka jämt på semestern

På semestern så skojade maken och jag om att är det inte snart dags att få ta ett glas när klockan slog 12. Vi var duktiga och härdade ut till klockan 15 åtminstone. Unisont skrockade vi om att på semestern då är det legitimt att få dricka jämt. Vi var ju så sköna. Men samtidigt så kände jag mig trött, sliten och fet.

Trista parmiddagar

Parmiddagar med för mycket vin kändes alltmer trista och fyllda av draman. Jag började rannsaka mig själv om min livsstil verkligen var hållbar? Om jag skulle kunna vara pigg för att leka med kommande barnbarn så skulle jag inte orka om jag fortsatte i samma tempo insåg jag. Jag var då 54 år och mådde verkligen inget vidare.

Goda effekter snabbt

Det fina är att de goda effekterna efter en månads alkoholstopp kom ganska snabbt. Redan efter någon månad sov jag bättre, fick klarare blick och hy, kände mig gladare. Alkohol är nämligen antidepressivt. Det funkar så länge du dricker men när det går ur kroppen blir du deppig.

Över tusen dagar alkoless

Jag slutade även att feströka och åt mer vegetariskt( äter kött ibland för magens skull). Tappade några kilon. Alkohol är ju som att dricka socker.

I dag har det gått över 1 000 dagar sedan jag blev alkoless. Jag tar hand om mitt sinne genom att yoga, meditera och skriva dagbok dagligen. Jag är en mycket helare och gladare människa i dag än någonsin.

Känner mig 20 år yngre i sinnet

Jag känner mig minst 20 år yngre trots att jag snart fyller 57 år och är samtidigt mognare än någonsin. Jag har jobbat med mina känslor istället för att dämpa dem med alkohol och insett att de inte är farliga. De kommer och går. De är livet. Förr tog jag gärna ett glas så fort det skavde.

Guldkant på livet

Att vara alkoless har verkligen gett mig den guldkant på livet som jag trodde alkohol gav mig. I dag mår jag bra varje dag, jag är aldrig bakis och är kreativare än någonsin då jag har frigjort massor av tid som förr gick åt till att dricka. För så är det om du vill må bra i framtiden så måste du börja göra förändringar i dag.

Kolla filmen så ser du min förvandling till alkoless som gett mig mer liv och mindre stress. Hoppas du blir inspirerad. Kram!

Gå gärna med i Club Alkoless om du vill träffa fler som är alkoless som jag.

Jag finns på Instagram också här. http://www.instagram.com/alkoless.se

2 kommentarer till “Tio år yngre som alkoless”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.