Hoppa till innehåll

Tips på alkoholfria aktiviteter – skapa en aktivitetsburk

  • av
Skapa en gemensam aktivitetsburk med alkoholfria aktivtiviteter.

I veckan fyllde maken och jag en glasburk full med tips på aktiviteter som vi kan göra tillsammans. I början av ett alkoholstopp kan det känns lite ovant med vad man ska göra med all sin tid.

När jag tog alkoholstopp var jag väldigt ivrig på att göra en massa saker bland annat drog jag med mig maken på en poesiworkshop på biblioteket klockan 8 en söndagmorgon. Hujedamej!

Nu är jag inte fullt lika galen, men jag vill fortfarande gärna vara liiite galen för att inte hamna framför tv:n på helgerna eller rensa förråd eller något annat behövligt, men trist.

Så här gör du en aktivitetsburk

Ett tips som jag lämnat är att skriva kärleksbrev till varandra. Visst känns det som en spännande aktivitet?

  1. Ta fram några skrivpapper. Klipp ut ett antal papperslappar. Lika många till varje deltagare.
  2. Skriv förslag på aktiviteter som ni kan göra tillsammans i ert närområde. Det får gärna vara gratis. Det bör inte innehålla saker som behöver renoveras, städa eller något annat trist. Nu ska vi ha kul tillsammans!
  3. Lägg alla lappar i burken och dra sedan en eller två lappar varje gång ni vill ha tips på en aktivieteter att göra tillsammans.

Damma av romantiken

Jag tycker att vi behöver damma av romantiken oftare. Därför har jag lagt ned en lapp om att skriva kärleksbrev till varandra. Men det vet inte maken om än…

Jag fick inspiration av den fina filmen The Green Book som går på bio just nu. Den kan jag verkligen rekommendera. En riktig feelgood-film men med sting då den utspelar sig under medborgarrättsrörelsenstid i amerikanska södern.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.