Hoppa till innehåll

Växla ned och få bättre sexliv

Foto: Nathan Walker

Den här veckan 24 – 30 april pågår den internationella downshifting week. Det är en kampanj utan vinstdrivande syfte som vill  hjälpa oss att sakta ner, äta mer grönt och få bättre balans i livet. 

Rörelsen grundades 2003 av Tracey West, som tror att växla ned kan påverka din fysiska hälsa, ditt mentala välbefinnande, dina relationer med kollegor, familj och vänner, till och med förbättra ditt sexliv. Inte så konstigt om du koncenterar dig på balans då får även sexlivet en boost.

Tio tips på att växla ner 

1.Tid. Boka in en halvdag med någon du älskar, inget arbete tillåts.

2.Mat. Koka en måltid från grunden, med hjälp av lokalt framställda, säsongsbetonade ingredienser, helst ekologiska. Eller gör en skåp-och frysrensning.

3.Pengar.Klipp itu ett kreditkort.

4.Ge. Donera en väska med kläder, leksaker eller användbara saker till en Röda Korset eller Myrorna, eller till ett återvinningscenter.

5.Skapa. Gör ett födelsedagskort till en vän.

6.Minska. Ta bort  3 icke-väsentliga inköp i veckan.

7.Växa. Plantera någonting i trädgården du kan odla och äta samt starta en kompost.

8. Lokalt. Tänk på ansedda arbeten hemma föräldrar och små lokala företag, för tjänster du behöver

9. Gemenskap. Ikväll, stäng av TV: n, slå på radion, spela några spel och prata med varandra istället.

10. Frivillighet.Ge en timme av din tid till en lokal välgörenhetsorganisation, djurhem, hospice mm

5 kommentarer till “Växla ned och få bättre sexliv”

  1. Fina tips – och downsizing är en god idé. Själv har jag downsize:at mycket i livet, på många olika plan. *drömmer mig bort, funderar igenom på alla vis jag faktiskt downsize:at och i gengäld vunnit så mycket mer rikedom*

  2. Bra tips! Själv downshiftar jag varje dag…..men olika resultat..men med siktet på att må bättre och leva ett mer hållbart liv. Jag har ex dragit ned på mitt bloggande och mitt youtubande samt producerar inte nya podcast avsnitt varje vecka längre…..många beslut som jag varit rädd ska påverka mitt företag men som faktiskt gett mer balans

    1. Ja, det är nog bra att se över hur mycket man tar in i sin vardag också. Just det ska jag göra nu i helgen, hitta en hållbar plan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.