Hoppa till innehåll

”Åhå, den är visst gjord på apelsin!”

Crodino- italiensk alkoholfri aperetif

Gillar du Aperol? Då gillar du Crodino också. Garanterat utan baksmälla.

 

Crodino är en liten spännade italiensk spjuver. Italiens mest sålda alkoholfria aperitif som kittlar smaklökarna lite extra begärligt. Receptet är en väl förborgad hemlighet, framställningen påminner om traditionell gintillverkning där man låter kokande ångor passera genom en kryddkorg.

För att få fram den unika smaken används kryddor som kardemumma, kryddnejlika, muskotnöt samt ett stort antal hemliga örter och andra ingredienser. Den bittersöta smaken kommer till övervägande del från apelsinolja och skal från bittra apelsiner och blodapelsiner.

Vill du ha fler tips på alkoholfritt direkt i din mejl i sommar?
Prenumerera på Alkoless nyhetsbrev här.

Maken och jag var nyligen på en fest och tog med några Crodinos att läppja på. När han blev tillfrågad om att flytta sin bil reste han sig utan att blinka. Men han hade ju druckit, tänkte flera i sällskapet tyst.

Jag hade ju ingen upplysningsplikt att berätta att vi drack alkholfritt så jag sa inget. När maken kom tillbaka till bordet så böjde sig en man mot oss och frågade: ”Vad är det ni dricker…egentligen?” och tittade menande på våra gyllene glas.

Jag räckte över den lilla gyllene flaskan med Crodino, fortfarande utan att nämna ordet alkoholfritt, så att han fick titta på den. Han läste noggrant på etiketten och luktade sedan på flaskan : ”Aha, den är visst gjord på apelsin.”

Crodino både ser ut och smakar exklusivt, Den har en bittersöt karaktär som kännetecknar italienska världssuccéer som Campari och Aperol.

I Sverige säljs den i åttapack på Systembolaget. En bonus är att du kan återanvända miniflaskorna till vaser, vilket är supertrendigt i sommar.

Servera Crodino med mycket is direkt som den är eller blanda den med rosé bubbel eller mineral vatten. Njut!

Pris: ca 59 kr/ sexpack
Inköpsställe: Systembolaget

PS. Du kommer väl ihåg att tagga dina favoriter av alkolessa drycker på Instagram #alkolesschallenge? För du vill väl inte missa att vinna en exklusiv coachingtimme med mig? 😉 DS.

2 kommentarer till “”Åhå, den är visst gjord på apelsin!””

  1. Pingback: Tio alkoholfria italienska drycker – Alkoless- mer liv, mindre stress

  2. Pingback: Amalfikusten - vilken lyckträff! – Alkoless- mer liv, mindre stress

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.