Hoppa till innehåll

Dricker jag för mycket?

  • av
Dricker jag för mycket

Wohoo! Seeeemesteer. Nu skålar vi!

Sommar, sol och sköna kvällar med vännerna. Det är nu som svenskarnas drickande ökar med hela 30 procent. Om du händelsevis undrar om du dricker för mycket? Så gör du förmodligen det. Glöm alla måttenheter om hur många glas som är riskbruk.

Lyssna på dina närmaste

Om någon annan i din närmaste krets tycker att du dricker för mycket, så är svaret definitivt ja. Ingen vågar säga det om de inte verkligen tycker det. De gör det inte för att jävlas, utan för att de är rädd om dig.

Aj! Vad var det jag skrev på nätet igår? Hoppas det var till någon som blev glad att du tänkte på dem.

Dålig impulskontroll

Det är inte mängden glas som avgör, utan vilka konsekvenserna blir av ditt drickande.

Några exempel; du blir förbannad på dina vänner utan minsta orsak på fyllan, lättretlig dagen efter, familjen får ducka ett par dygn efter ditt festande, spenderar du en massa pengar på krogen och bjuder stort utan att ha råd, otrogen fast du inte egentligen vill? Impulskontrollen försvinner när vi dricker för mycket. Listan på konsekvenser kan göras lång.

Läs mer: Anne-Marie: ”Jag kunde inte sluta dricka ”

Köpte bil som bakis

Jag köpte till exempel en ny bil när jag var bakis. Det gick himla snabbt och bilen var bra, men det var inte så genomtänkt. Jag hade nog behövt tänka igenom beslutet ett par varv till. Men det ville jag förstås inte erkänna för maken just då. Det var länge en rolig historia, numera ser vi på den med lite annan distans. Åtminstone jag.

Läs mer: Vin-det är ju så gott!

Sluta jämföra dig!

Hur mycket jag drack? För mycket för att det skulle vara sunt. Dessutom kommer jag sluta att berätta hur mycket för du börjar direkt jämföra dig med mig och tänka: ” Så mycket dricker i alla fall inte jag.”

Gå gärna med i Club Alkoless om du vill träffa fler som är alkoless som jag.

Jag finns på Instagram också här. http://www.instagram.com/alkoless.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.