Hoppa till innehåll

Få koll på känslor utan vin

  • av

känslorNär jag drack så använde jag ofta ett glas vin som en stämningsregulator.

  • Var jag ledsen – ett glas vin.
  • Ville jag vara festens medelpunkt – ett glas vin.
  • Var det problem på jobbet – ett glas vin.
  • Bråk med maken eller barnen – ett glas vin.

Läs mer: Vad är mindful sobercoaching?

Eller ännu värre att jag skyllde mitt humör på någon annan, ibland var det chefen eller kanske en kollega. Fast egentligen så handlar allt om hur väl jag tog hand om min egen sinnesstämning och mående.

Samla på det som gör dig glad

Numera kan jag reglera de flesta känslor bra, dipparna är färre och mindre djupa. Jag stannar upp och känner efter mer.

Det finns en massa knep som du kan ta till för att komma i god sinnesstämning. Det gäller att samla på dem så du kan använda dem för att bli på bättre humör. Begrunda och besvara dessa ofullständiga meningar för att hitta vad som gör dig glad istället för att ta ett glas vin eller en öl.

– Den här musiken/podden/artisten lyssnar jag helst på…

– Jag trivs att umgås med…

– Jag får glada tankar av…

– Jag gillar bilder av…

– Jag gillar att läsa…

– Jag aktiverar mig gärna med…

– Jag tänker med glädje på…

Gå gärna med i Club Alkoless om du vill träffa fler som är alkoless som jag.

Jag finns på Instagram också här. http://www.instagram.com/alkoless.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.