Hoppa till innehåll

Farväl Avicii 1989-2018

  • av

Avicii

Avicii finns inte mer. Han gick bort tragiskt i fredags 20 april. Just nu visas en fantastisk dokumentär True Stories om honom på SVT men ack så sorglig. Men trots alla framgångar så finns det något som går före allt: hälsan samt att få leva det liv som du själv vill och behöver. Att hela tiden låta andra styra och tala om för dig vad du ska göra och inte, gör att du slår knut på dig själv.

Det märker kroppen. Först får du små varningssignaler, som huvudvärk, nacksmärtor och sömnproblem, sedan slår kroppen på stora trumman och sätter in allt för att du ska fatta att du måste hejda dig. På riktigt. Kroppens olika livgivande system släcks ned, ett efter ett, tills det inte finns något kvar.

Lev i samklang med dig själv

Din största uppgift i livet är att leva det i samklang med dig själv. Lyssna på din kropp när det skaver. Den har något viktigt att säga dig. Den vet vad du behöver, vilka vänner, jobb, partners som är rätt för dig och inte.

Avicii kämpade med ångest

Tim Bergling alias Avicii hade kommit något på spåren. Han förstod att turnerandet höll på att knäcka honom. Han var utarbetad, en introvert som inte kunde dämpa sin nervositet på scen med alkohol längre. Nej, för alkohol är ett nervgift som ger tillfällig lycka så länge du dricker det.

Var snäll mot dig själv

Ångesten sätts bara på paus. Den finns där i bakgrunden och försvinner först när du tar hand om dig själv på riktigt. Jag beklagar verkligen att Avicii inte fick bli äldre än 28 år. Om du känner igen dig så sluta plåga dig. Problemet ligger hos dig, du har bara inte lyssnat inåt på vad du verkligen behöver ännu. Jag menar på de snälla tankarna inte på de dömande. Var snäll mot dig själv och tänk på Avicii.

Trailer från True Stories med Avicii.

Från minnesstunden på plattan i Stockholm lördag 21 april som samlade hundratals fans som spelade hans musik och dansade tillsammans.

Avicii

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.