Hoppa till innehåll

Fem poddar som bygger ditt inre

Foto: Alice Moore

Hej! Jag heter Ingela och jag är poddknarkare. Njae… jag kanske inte riktigt är beroende, men nära på. De går att lyssna på var som helst och när som helst. Och det finns massor av poddar i alla smaker.

Just nu gillar jag poddar som vågar gå in på saker som skaver i en. Det som rör sig i våra hjärnor och hur vi kan påverka den att ta mer insiktsfulla beslut och få bättre relationer till både oss själva och vår omgivning. Urvalet kan tyckas en aning deppigt, jag lovar det finns mycket hopp där också.  Och billigare än att gå till en psykiatriker.

Här är min fem-i-topp-lista:

 1. På jobbetpodden – en mycket välgjord och intressant podd om ledarskap. Chef är en titel, ledarskap är en relation som jag brukar säga. Alla borde jobba med ledarskap, gäller både chefer och medarbetare.
 2. Medberoendepodden– en podcast om medberoende. I varje avsnitt samtalar Ida Högström med en psykolog, forskare, behandlare, föreläsare, författare, offentlig person eller en person som delar sin egen livshistoria. Mycket intressanta samtal.
 3. Psykiatrikerna – Anders Hansen och Simon Kyaga världsledande forskare inom psykiatri och hjärnforskning presenterar den senaste forskningen. Anders Hansen är även känd för sin bok Hjärnstark.
 4. Ångestpodden – Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand om psykisk ohälsa för unga på ett mer lättsamt vis. Den har jag inte lyssnat på så mycket än men den verkar lovande, särskilt för yngre lyssnare.
 5. Poppsykologi – Fanny Jarlegård och Mikaela Månsson om psykologisk forskning och indiemusik. Härlig kombo.

Har du några du vill rekommendera? Lämna gärna förslag i kommentarerna. Jag är idel öra. ( Moahahaha…)

 

4 kommentarer till “Fem poddar som bygger ditt inre”

 1. Jag heter Helena, och jag är poddknarkare. 🙂
  Kanske läge starta Podcast junkies anonymous?
  Allvarligt dock, jag älskar poddar och har så gjort länge nu. Bloggar ut ganska många tips både på svenska och engelska bloggen, och lyssnar för stunden mest på gamla avsnitt, hör liksom nya gånger varje gång jag lyssnar om och om igen. Per Johansson och Eric Schüldts tre serier (Människan & Maskinen, Kunskapens träd samt Myter & Mysterier) går varma och därtill många engelska poddavsnitt, främst från absoluta pod-favoriten On Being.

  Av de du tipsar om har jag *handen på hjärtat* inte lyssnat på en endaste. Så det få jag ju se till att göra!

  1. Kul, det låter som kanske vi borde dra igång ett projekt/blogg/facebookgrupp om att recensera och förmedla bra poddar från hela världen? Tack för många intressanta tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.