Hoppa till innehåll

Gerillamarknadsföring på 64:e breddgraden

Mini-gerillmarknadsföring i Reykjavik.

Åh, fantastiskt fina Reykjavik, Islands huvudstad. Här bor 125 000 av landets 325 000 invånare. Reykjavik påminner starkt om min hemstad Umeå. Den är ungefär lika stor och ligger dessutom på nästan samma breddgrad. Umeå ligger på 63:e breddgraden och Reykjavik på 64:e. Polcirkeln ligger på 66:e bredgraden. Det är främst ljuset som känns bekant så här års.

Jag fotar ofta street-art eller graffiti när jag besöker nya städer. Reykjavik har mycket av den varan och dessutom av hög klass. Jag blev inspirerad och gjorde mini-gerillamarknadsföring och spred alkoless stickers runt stan. Även om islänningarna dricker minst av alla i Europa, så finns det säkert de som behöver lite hjälp på vägen till en beteendeförändring. Eller vad tror du?

Här några fina exempel på Street-Art i Reykjavik maj 2017. (Klicka för större bild)

6 kommentarer till “Gerillamarknadsföring på 64:e breddgraden”

  1. Härligt, är ju lite bortskämd med street art eftersom jag jobbar i Borås 🙂 Ska dessutom till Reykjavik i slutet på augusti, så jag kommer ju att se dem live, tack för tipset!

  2. Åh, jag vill också åka till Reykjavik! Snygg street-art och grafitti kan ju verkligen förvandla en tråkig husfasad. Kul att ha det som foto-hobby! Och jag tycker dina stickers passar in jättebra – heja!

    1. Ja, det är kul att se hur kul just street-art kan vara i en stad och hur det kan vara ett spännande lyft. Jag tycker också mina stickers passade in väl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.