Hoppa till innehåll

När upplevde du en andlig kontakt senast?

Andlig kontakt- existensiell hälsa

Den här veckan har jag känt av det som kanske kan kallas för andlig kontakt enligt den första grundstenen  i  WHO:s åtta grundstenar till existensiell hälsa som är höstens bloggtema på alkoless.se.

1 . ANDLIG KONTAKT: kontakt med något större som hjälper en att uppleva trygghet och tillförsikt.

Min dotter sökte till sin drömutbildning Grafisk design på Malmö Högskola i våras efter två års förberedande konstskoleutbildning och började genast att leta efter en bostad i Malmö utan att veta om hon skulle komma in eller inte. Det är ju först under sommaren som antagningsbeskeden skickas ut.

Tack vare en gammal kompis till mig fick hon napp på en liten lägenhet centralt i Malmö. Men när beskedet  äntligen kom så hon stod på reservplats.
Besvikelsen var total.

Hon fick höra att söktrycket till utbildningen var stort och att många söker till utbildningen flera gånger i rad utan att komma in. Knappast någon tröst.

Hennes oro växte i takt med alla funderingar. Skulle hon åka ändå på vinst och förlust? Skulle hon kunna hyra ut sin lägenhet i andra hand? Eller bara strunta i allt?

Vi var många som peppade henne och hennes pojkvän att ta steget i alla fall, med argument som: du är ung, det finns inget som binder dig, ge det ett försök, det är ju din dröm att bo i Malmö, testa dina vingar i alla fall. Sakta men säkert så började hon mejsla ut en plan för vad hon skulle kunna göra istället, kanske söka efter en praktikplats och jobba extra för att sedan söka utbildningen nästa år igen.

Tillsammans fortsatte de att jobba vidare på att förverkliga sin dröm. De hittade ett par som var villiga att hyra deras lägenhet och började att packa ihop sitt hem. Kanske inte med världens största tillförsikt, men de gav inte upp hoppet. Äventyret hägrade ju ändå runt hörnet.

Missa inga nyheter! Prenumera på alkoless söndagsnyhetsbrev här. Höstens tema är existensiell hälsa.

Då hände det.

” Välkommen till Malmö högskola!”

Det efterlängtade mejlet damp ned i måndags.

Hon grät.

Vi grät.

Hennes svärföräldrar grät.

Lyckan var total. Helt plötsligt kändes allt så mycket lättare för alla. Vi var så många som hade engagerat oss i deras dröm att när hon äntligen kom in så gladdes vi också alla i djupet av våra hjärtan. Värmen av tillförsikt och trygghet fyllde oss.

Det är viktigt att inte ge upp sin dröm när det känns osäkert. Att göra förändringar i livet är ofta läskigt. Våra hjärnor motarbetar oss och kastar ut bombmattor av tillkortakommanden och svettiga ångestnätter.

Då gäller det att andas lugnt.  Du kan vara säker på att du är på väg emot något riktigt stortoch viktigt i ditt liv då. Släpp inte taget.

För när vi vågar lita på att det kommer att lösa sig och att vi har tillförsikt då öppnar sig möjligheterna. Jag känner mig fortfarande varm om hjärtat över att hon kom in på sin drömutbildning, det är verkligen en känsla av andlig kontakt för mig.

När upplevde du en andlig kontakt senast?

Skicka mig ett mejl eller disktuera gärna i den nystartade slutna gruppen på Alkoless facebooksida. Den ingår INTE i något kurspaket, utan finns till för dig som vill hitta andra som är alkolessa. Innan jag släpper in dig i gruppen så får du besvara på frågan Varför vill du vara med i gruppen för Alkoless? sedan så släpper jag in dig. Presentera dig gärna för de andra, vem du är och vilka förväntningar du har på gruppen.

Här hittar du länken till den slutna Facebook-gruppen: https://www.facebook.com/groups/1956151904632908/?source_id=462005784135511

 

1 kommentar till “När upplevde du en andlig kontakt senast?”

  1. Så fint att det löste sig på bästa sätt!

    Andlig kontakt är något jag upplever ganska ofta tycker jag. En tillförsikt som finns där, som en stark och smidig och flexibel inre kärna som ger mig mer kraft och förmåga att gå genom livet i harmoni oavsett hur mycket det stormar runt mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.