Hoppa till innehåll

På väg mot mitt allra bästa jag 2018

livstilsförändringar

För tio år sedan var jag himla aktiv på träningssajten Shapelink (numera Twiik) och tyckte det var fantastiskt roligt att bli peppad av andra. Jag åt bra, tränade mycket och mådde prima.

Men varför fortsatte jag inte?

Jag hade satt ett mål som var för långt bort. Det var inte realistiskt. Mitt mål då var att bli fit till min 50 års-dag som då var fyra år senare. Jag belönade mig inte heller så bra, det blev en hel del vin och annat gott.

Nu har jag satt som mål att gå ned minst två storlekar till min födelsedag i augusti.

Målet för att ta mig dit:

  • Konditionsträna/styrketräna tre gånger i veckan och bli svettig.
  • Äta mindre portioner.
  • Undvika mackor och socker.
  • Cykla till jobbet mer. Ska investera i en el-cykel i vår och skippa bilen. Sparar pengar och miljön mer än ger motion. Men det är det värt.

Min belöning i förlängningen:

  • Bättre sömn
  • Mer energi
  • Bättre humör

Det senaste åren har jag gjort flera livsförändringar som redan får mig att må fantastiskt. Jag inser numera att livstilsförändringar måste ses som något bestående. Det går inte att gå tillbaka till det jag gjorde innan. Det var ju det beteende som fick mig att må dåligt.

 

livstilsförändringar

1. Slutat dricka alkohol. Först tog jag ett alkoholstopp på en månad när det var över utökade jag till 100 dagar och sedan ett år. Nu har jag varit alkoless i 16 månader. Nu kör jag bara på och känner inget sug längre. Jag mår prima.

2. Slutat röka. Jag har varit något av en kalaspuffare i många år, men när jag slutade med alkohol så försvann det suget också. Jay!

3. Regelbunden sömn. Jag sover samma tider året om. Jag lägger mig runt 22 och stiger upp mellan fem och sex varje morgon.

4. Äter vegetariskt. Det är bra för min metabolism. Det enda jag saknar är min mans köttbullar så ibland unnar jag mig några till jul.

5. Mediterar varje dag. För att orka med ett stressigt jobb mediterar jag varje morgon och är numera även Mindfulnessinstruktör och ger kurser.

6. Socker och kaffestopp. Det här är mitt senaste påfund. Jag har valt att ta bort socker och kaffe helt. Jag har upptäckt att min sömn är så mycket bättre samt energin i kroppen håller bättre över dagen. Jag triggas mindre till att överäta.

På väg mot mitt allra bästa jag

Ibland när jag får höra att jag är så hård mot mig själv så tänker jag men det är ju tvärtom. Jag är ju på väg mot mitt allra bästa jag. Till att bli ett väloljat energiknippe.

Det är en fantastisk känsla. För att inte tala om hur jag känner invärtes? Jag mår ju bra varje dag. Något som jag också blivit ifrågasatt för. Det går väl inte mål bra varje dag? Jo, det gör det faktiskt. Men det kräver att du verkligen vill det också. Det är en inställningsfråga.

livstilsförändringar

 

1 kommentar till “På väg mot mitt allra bästa jag 2018”

  1. Pingback: Raw Food Semla - för dig som vill undvika socker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.