Hoppa till innehåll

Personlighetstest: Vem är du?

  • av

Vem är du?

Jag håller på att diplomera mig till Mindfulnessinstruktör och är snart klar steg 1 utbildad. Det är en fin och naturlig fortsättning på min utbildning i Mindful Self-Compassion som jag har genomförde på Island i maj.
I går hade vi vår sista kursdag i Umeå och vi fick bland annat göra detta annorlunda och roliga personlighetstest parvis.

Personlighetstest: Vem är du?

Tid: 10 minuter per omgång.

Sätt er framför varandra.

  • Frågeställaren: Vem är du?
  • Den andra svarar med ett ord – t.ex mamma, pappa, knappsamlare, konstnär eller vad som först poppar upp i huvudet.
  • Frågeställaren svarar endast tack tillbaka. Inga följdfrågor.
  • Sedan ställer frågeställaren samma fråga igen: Vem är du?

Enkelt, javisst. Men nu kommer det kluriga. Övningen pågår i tio minuter och hela tiden ställer du samma fråga till den andre. Du kan ändra tonfall, ansiktsuttryck eller kroppställning för att få fram olika svar hos den andre. Mycket kul och lite lätt frustrerande övning. Men det händer magiska saker. Sedan byter ni med varandra och reflekterar tillsammans i några minuter.

Snöbollseffekten och flyktiga snöflingor

Jag kläckte ur mig ordet snöboll. Först begrep jag inte varför jag sa det ordet. Men när vi efteråt analyserade våra svar och upplevelser av övningen så sa min frågeställare Beatrice att hon hade uppfattat mig som en person som drar igång saker och som det händer mycket i kring. Och det är ju sant, det är ett ord som beskriver mig väldigt väl faktiskt. Jag är bra på att dra igång saker som sedan växer sig allt större på vägen. Jag är som en snöbollseffekt.

Sedan kan jag också vara som en iskall hård snöboll rakt i plytet på dig. Det är också en sida av mig. Den som ställer de jobbiga frågorna, den som går emot och ifrågasätter normen.

Eller så är jag en vänlig välkomnande snöbollslykta i vintermörkret som några barn har byggt av kramsnö på hemvägen från skolan med fuktiga lovikka-vantar.

Alla dessa sidor finns inom mig, precis som livet självt är jag alla mina åldrar och erfarenheter på en och samma gång.

Det är det fina med övningen, det kommer fram flera olika sidor av ens personlighet. Det är ju så vi är; mångfasetterade och flyktiga som snöflingor.

Vem blev du?

Jag är nyfiken på vad du upplevde när du gjorde övningen. Mejla mig gärna det ord som du tycker beskrev dig bäst antingen med en bild eller liten berättelse. Skicka till mig på hej@alkoless.se 

Prenumerera på Alkoless nyhetsbrev så du inte missar några nyheter, intervjuer med mera. Dessutom får du pdf:n Sex fördelar med att bli alkoless. Anmälningslänk hittar du här. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.