Hoppa till innehåll

Sex hälsotrender 2020 du inte får missa

  • av

Det är tydligt att fokus för årets hälsotrender inte längre handlar om att maxa träningen utan att mer hitta ett jämnt och lugnt tempo för att må bra. Här är sex hälsotrender som jag faktiskt redan sysslar med men som nu spås nå en större massa. Och det är jag ju himla glad för.

hälsotrender 2020
Photo by Pradeep Javedar on Unsplash

1.Årets drink är en mocktail eller No Lo

Under ett par år nu har allt fler valt bort alkoholen även på fest, till förmån för alkoholfri öl och spännande mocktails. Det här är en trend som kommer att hålla i sig och växa sig ännu starkare under 2020. Väljer man inte helt alkoholfritt är drinkar och viner med lägre alkoholhalt också en trend som kommer starkt.

Trenden fortsätter att växa för drycker helt utan eller med låga halter av alkohol. Under 2020-talets första del kommer vi att se alltmer avancerade smakkombinationer skakas fram av barmästare, komplexa måltidsdrycker utvecklas för restaurang och handel samt hälsoboostad labbläsk lanseras av livsstilsvarumärken.

hälsotrender 2020
Vita eller ljusa kläder är ett signum för Kundalini yoga och gärna vit huvudbonad.

2. Kundaliniyoga är hett

Yoga i sig är ju inget nytt, långt ifrån. Men om man får tro trendspanarna kommer vi under 2020 att ta plats på mattan för att få en yogaklass som känns som en terapisession. New age-kulturen växer och här passar kundaliniyogan av Yogi Bhajan in perfekt med sin andlighet, sina andningsövningar, mantran och fokus på att släppa lös sina energier.

Ta det lugnt och slappa med en bok är en bra dopaminfasta.

3. Den nya fastan – dopaminfasta

Dopaminfasta går ut på att under en period avstå från saker som ger dopaminkickar, söt och fet mat, sex, sociala medier, skärmar och till och med träning, eftersom de här kickarna anses trubba av njutningssystemet och stressa hjärnan. Fastan ska lugna ner systemet och hela hjärnan och öka njutningen när fastan är över.

hälsotrender 2020
Sköna långpromenader istället för powerwalk.

4. Wellness byts mot verkligt välmående

Under många år har wellness varit det hetaste ordet inom hälsa och det har kommit att förknippas mest med dyra yogastudios och gröna smoothies. Eftersom många också har velat visa upp sitt hälsosamma leverne på sociala medier har det samtidigt inneburit en viss press. Nu väntar ett år då vi vänder wellness ryggen och istället fokuserar på grundläggande välmående med riktig lagad mat och vettig vardagsmotion, utan att visa upp det.

Läs mer: Skapa ett känsloliv i harmoni

hälsotrender 2020
Ljudbad berör ända ned på cellnivå.

5. Ljudbad

I stället för att ta med kollegorna på bubbelpoolspa går resan till ett hjärn-spa där tankeprocesser vägleds. En snabbare och mer tillgänglig form med liknande syfte är ljudbad – ett slags meditation till ljudet av en schamans gongklockor eller en tibetansk, trallfri melodi.

Var rädd om dina rynkor!

6. Anti-aging blir hälsosamt åldrande

Vi lämnar anti-aging till historien och bejakar vårt åldrande istället för att göra allt vi kan för att motverka det. Kriget mot rynkorna är officiellt över och vi kommer under 2020 fokusera på hur vi ska göra för att få ett så bra och hälsosamt åldrande som möjligt. Och kanske får vi lägga till ett par år på livet på köpet.

Källa: Devote & Måbra

Läs mer: Var rädd om ditt serotonin

—-
Gå gärna med i Club Alkoless om du vill träffa fler som är alkoless som jag. Jag finns på Instagram också här. http://www.instagram.com/alkoless.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.