Hoppa till innehåll

Skapa ett känsloliv i harmoni

  • av
känsloliv
Photo by Tadas Mikuckis on Unsplash

Det är inget självspelande piano att bli alkoless. Det handlar om så långt mycket mer än att bara ta bort alkoholen. Det kan vara ovant att känna alla känslor på en och samma gång. Till en början kanske det mest handlar om att överleva fredagsvinet eller känslovinet. Det som du tar till när det skaver inombords, känslorna som du vill dämpa. 

Läs mer om: Existensiell hälsa

Sedan börjar du känna lite mer och vågar släppa in känslor som både kan vara helt fantastiska och jobbiga. Du börjar först spela en melodi med din högerhand på pianot. Sedan lär du dig att spela med vänsterhanden. Det går lite knackigt, melodierna låter inget vidare men en dag så flyter de riktigt fint och det först lät som några enskilda toner har fogats samman till en fin harmonisk melodi. Helt plötsligt en dag så stiger du ut ur din bubbla som den autentiska och harmoniska varelse du innerst inne är.

Så utvecklar du ditt känsloliv


För att hitta dit kan du ta hjälp av öva upp känslor som du vill utveckla. Det handlar inte om att bli flåshurtig och förtränga en massa känslor som har viktiga budskap till oss som känslor av stress, sorg, ilska och ångest, utan snarare släppa in ljuset, försöka se det lite mer finstilta i tillvaron och få verktyg att hantera dem när de vill ta över ens liv. 

känsloliv

Välj nio känslor att utveckla

Välj ut nio känslor som du vill jobba med. Här kommer några förslag: förundran, tacksamhet, inspiration, självkärlek, tillit, hopp, medkänsla, medveten närvaro, glädje, kamratskap, vänlighet, kreativitet, flow, humor med mera. 

Skriv upp dem på en tavla som du kan läsa av morgon och kväll vid sängen. Målet är att du ska försöka att uppnå de nio känslorna varje. Välj dina känslor med omsorg. Varje gång du checkar av att du har uppnått dem kommer du få en liten dopaminkick. Repetition gör att du kommer att hitta din passion i livet. När du inte längre känner vibration för en känsla så byter du ut den till en ny att jobba med. Vill du komma igång genast med att skriva ned dina känslor, så hittar du en känslotavla att ladda ned här: http://bit.ly/36Ru73p

—–
Gå gärna med i Club Alkoless om du vill träffa fler som är alkoless som jag. Jag finns på Instagram också här. http://www.instagram.com/alkoless.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.