Hoppa till innehåll

Slappna av utan alkohol

Vi har en tendens att ge mycket uppmärksamhet till negativa tankar, särskilt de som handlar om oss själva. Mindfulness eller medveten närvaro kan hjälpa dig att upptäcka skillnaden mellan det du berättar om dig själv och hur det ser ut i verkligheten. Ett glas vin är effektivt för att bryta oro och slappna av för stunden men inte i längden. Mindfulness hjälper dig däremot att jobba med din inre oro permanent.

Mindfulness kan användas i olika situationer ta till exempel om du känner dig stressad, istället för att du bannar dig själv så kan du istället stanna upp och känna efter hur stressad du är. Den enkla handlingen kan stoppa dig från att fortsätta älta och stressa.

Läs mer: Mindfulness lektion 1: Att känna efter

Slappna av och bli lycklig

Detsamma är det med känslan av lycka. När vi inte är mindful eller medvetna om våra negativa tankar låter vi dem styra oss istället för att släppa taget om dem och känna oss lyckliga.

Använd inte mindfulness för att bli fantastisk på att meditera utan för förändra ditt liv till det bättre. Ju mer du praktiserar mindfulness desto lugnare och nöjdare blir du när du sätter dig själv i centrum av ditt liv.

slappna av utan alkohol

Tre tips på mindfulnessövningar som får dig att slappna av

# 1: MEDITATION
De flesta människor har aldrig mediterat och tror att det handlar om att nollställa hjärnan på tankar. Det kan jag trösta dig med att det går inte. Däremot kan du lära sig att hantera tankarna.
Börja enkelt. Slut ögonen och bara andas lugnt i en minut. Meditera en minut första gången, utöka sedan med en minut per dag tills du är uppe i 20 minuter per dag. Det är en bra riktlinje. Vill du ha meditationsstöd så finns det många bra appar: Kolla in Insight timer, Calm, Mindfulness, Headspace, Smiling minds eller Stop, breathe & think.

#2 MUSIK
Lyssna till musik som lugnar ned dig. Lyssna på varje ton, det är mindfulness. Du kan även sjunga med eller dansa. Musik triggar belöningssystemet och gör att du släpper stress i kroppen.

#3 SKRIV NED ELLER SPELA IN DINA TANKAR
Ett effektivt sätt att få fatt på negativa tankar och bearbeta dem är att antingen skriva ned dem i dagbok eller spela in dem på din mobil. Det är när vi formulerar det som skaver inom oss som vi får fatt i det som vi behöver släppa taget om.

Läs mer: Vad är mindful sober coaching?

—–
Gå gärna med i Club Alkoless om du vill träffa fler som är alkoless som jag. Jag finns på Instagram också här. http://www.instagram.com/alkoless.se

8 kommentarer till “Slappna av utan alkohol”

  1. Tre bra ledstänger i ett liv i medveten närvaro. Vilken insikt det var när jag fattade att meditation inte handlade om att sluta tänka, utan om att fokusera, iaktta, observera medvetet. Nu klarar jag mig inte utan. Har dessutom fått med mig mina kollegor på en tjugominuters lunchmeditation en gång i veckan. Det gör skillnad på kontoret.

  2. Det är superbra att skriva ner sina tankar och göra dem verkliga. Inte försköna dem på något sätt utan lyfta upp dem i ljust och då blir det också lättare att hantera dem. Att spela in dem var ett nytt tips! Det kanske jag ska prova… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.