Hoppa till innehåll

Tre år utan alkohol på väg mot det fjärde

  • av

Första oktober hade jag varit alkoless i tre år. Mäktigt. Nu går Sober October bara av farten.
Jag har funderat en hel del hur de olika åren har varit på min resa.

Så här har jag upplevt mina tre år utan alkohol och hur jag vill uppleva mitt fjärde:

År 1: Det handlade mycket om nyorientering. Jag kunde checka av en rad hälsovinster samtidigt som jag skulle överleva en massa traditionella högtider utan alkohol. Åkte till Island och lärde mig mer om self-compassion.

År 2: Jag fortsatte bara av farten då jag mådde bättre än någonsin. Men jag ifrågasatte alkoholnormen mycket och var nog inte så rolig att umgås för en del gamla vänner. Jag sa ifrån mer på skarpen när jag inte blev erbjuden bra alkoholfria alternativ. Många nya intressen började jag med bland annat silversmide.

År 3: Att vara alkoless känns mer naturligt. Det bara flyter på. Jag bryr mig inte om vad andra tycker. Alla vet nu att jag inte dricker alkohol.

År 4: Jag siktar på att täta igen hål i mitt liv. Jag ser över mina konsumtion och ekonomi. Jag har som mål att spara mer än jag gör av med. När jag inte längre dricker så värnar jag mer om mig själv och mitt mående både på kort och långsikt.

Läs mer: Tio år yngre som alkoless

—–
Gå gärna med i Club Alkoless om du vill träffa fler som är alkoless som jag. Jag finns på Instagram också här. http://www.instagram.com/alkoless.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.