Hoppa till innehåll

Slipp semesterstress! Häng på sommarens instagramtävling #alkolesschallenge

 

Slipp semesterstress, instagramtävling #alkolesschallenge

Sommarens härligaste, piggaste och skönaste instagramtävling #alkolesschallenge

Slipp semesterstress, bli alkoless!

Häng på min #alkolesschallenge i Instagram. Varje dag under 1-31 juli 2017 ger jag dig tips på alkoholfria goda och läskande alternativa drycker med vuxensmak direkt i din mejl.

I dag, första juli, är första semesterdagen för många svenskar. Semester är ju främst till för vila. Men ibland kan det bli lite för mycket av livets goda, det är känt att många svenskar dricker mer och oftare under semestern.  Det finns inga tider att passa, inget som pockar på dagen efter. Men det kan finnas annat som behöver lite mer fokus på semestern.

Partnern, barnen, gamla mamma eller pappa, vännerna, släkten med flera vill gärna ha uppmärksamhet också. Då kan det passa att servera alkoholfritt i glasen ibland för att hålla borta semesterstressen. Eller så är du alkoless och väljer helt bort all alkohol under semestern och kommer tillbaka skönt utvilad till jobbet. Valet är ditt!

Vinn en coachingtimme med mig!

Ta en eller flera kreativa bilder på din bästa alkoholfria dryck, ladda upp på Instagram och tagga med #alkolesschallenge. De tre bästa bilderna vinner en coachingtimme var med mig. Jag är enväldig domare. (Moahaha…)

Vad är coaching?

Coaching är ett kraftfullt verktyg som hjälper dig att fokusera och nå just dina drömmar. Jag ställer kraftfulla frågor, lyssnar aktivt. Jag hjälper dig att sätta mål och leder dig till dina egna svar. Jag är inte en väninna som blir inspirerad och börjar prata om sina tillkortakommanden när du pratar. Du är mitt huvudfokus, hela tiden. Låter det svårt? Nej, det är enkelt eftersom du redan har svaren inom dig. Det svåra är att mejsla ut exakt vad du själv behöver. Det är min uppgift att hjälpa dig med.

Vi vill gärna lyssna på inre röster som varnar oss från att gå dit vi verkligen vill. Det kallas för aptjatter och det är ett varningssystem som vi bär med oss sedan universums födelse. Ett varningssystem som vi också behöver som varnar oss från fara. Men aptjattret hindrar oss också från att ta tag i våra drömmar.

Eftersom drömmarna sällan följer en given väg, de går utanför alla våra sköna upptrampade stigar. Att ta ett steg utanför stigen kan kännas pirrigt, att ta många steg bort från stegen kan upplevas som ett inferno.

Förändringar skapar inre oro

Att göra en förändring är inget som du gör över en natt, det börjar oftast med att det skaver någonstans inom dig. Precis som det gjorde för mig och alkohol. Jag insåg att jag var less, alkoless. Jag behövde en förändring. Och jag behövde den nu. Men jisses vad mina apor har tjattrat i mina öron sedan dess? Ibland har de till och med stått och skrikit högt, hoppat på mina axlar för att få mig att ändra mig. Särskilt när jag insåg att jag inte skulle dricka alkohol alls på en lång tid. Då bröt mitt inferno ut.

” Det kändes som mitt liv var över”

Jag trodde nästan att mitt liv var över, alltså mitt sociala liv, det liv som jag levt fram tills nu. Det liv som jag egentligen var så grymt less på. Helt plötsligt klamrade jag fast vid det som aldrig förr. Jag snyftade inom mig och aporna satt bredvid och nickade igenkännande.

Jag skulle aldrig mer gå på fest, inga parmiddagar ( fast de är jag inte så intresserad av, men ändå…) ingen afterwork med jobbarkompisarna, ingen kall immig rosé på semestern. Men tji fick aporna.

Det är jag som har kontrollen över mitt liv, inte de. Aporna har fått sparken. När de smyger sig fram emellanåt så suckar jag och låter de få tjattra på, jag lyssnar inte.

Jag saknar inte alkoholen alls, istället vill jag genom den här bloggen tala om solsidan med att vara alkoless. Mer kommer i det ämnet längre fram. Well, det blev en lång utläggning,  men jag kan tillägga att coaching har hjälpt mig att identifiera vilka självsabotörer jag har och våga kliva fram med större självsäkerhet. Jag tror fullt ut på mitt budskap: Alkoless- mer liv, mindre stress.

Tystnadsplikt – det är fina grejer!

Jag är diplomerad coach och har givetvis tystnadsplikt, allt vi pratar om stannar mellan dig och mig. Du får själv välja fritt vad du vill bli coachad på. Det kan vara något privat eller i arbetslivet.

Exempel på coachingämnen kan vara:

  • Vilken riktning ska jag ta i livet? 
  • Jag vill ha hjälp med att förbättra min hälsa, dricka mindre.
  • Jag vill byta jobb men jag vet inte vad jag vill göra.
  • Vad är mina kärnvärden? 
  • Jag vill ha en bättre relation till min partner, mina syskon, min chef,  barn, mamma eller pappa.

Tips på alkoholfritt direkt i din mejl! – Gå med i #alkolesschallenge

Missa inte chansen till att få tips på massor av spännande alkoholfria dryckestips samt chansen att vinna en coachingtimme med mig till ett värde  av 1500 kr.

Anmäl dig kostnadsfritt till #alkolesschallenge nyhetsbrev mellan 1 och 31 juli via denna länk. Du kan hoppa på utmaningen närsomhelst under julimånad, du kommer att få alla ett mejl per dag i 31 dagar.

Bli coachad efter semestern

Vinsten, en coachingtimme med mig,  får du utnyttja när du vill under tiden augusti – september. En perfekt tid då du är utvilad efter semestern och har haft tid till att fundera över vad som är viktigt i ditt liv på riktigt. Det blir dessutom ännu tydligare om du gett både knopp och kropp lite extra vila under ledigheten.

Givetvis kan du bli coachad av mig även om du inte vinner #alkolesschallenge.  Det går alltid att fixa. Läs mer om vad jag kan erbjuda under fliken mitt erbjudande.

Hjälp mig sprida #alkolesschallenge så fler får möjlighet till mer liv och mindre semesterstress och kommer utvilade tillbaka till höstens alla utmaningar.

 

6 kommentarer till “Slipp semesterstress! Häng på sommarens instagramtävling #alkolesschallenge”

  1. Detta med semester/ledighet och alkohol har jag aldrig fattat. Kan det hänga ihop med att folk inte vågar slappna av utan alkohol. Har under andra perioder i mitt liv varit mycket på fest utan en droppe i kroppen – det går utmärkt. Kämpa på.

  2. Försöker att hitta alkoholfria alternativ, när man vill ha ”känslan” men inte yrseln… Just nu är helt alkoholfri öl en favorit. Tyvärr finns det få alkoholfria viner som alternativ men smaksatt vatten är inte fel det heller.

    1. Smaksatt vatten är ju egentligen det jag dricker mest. Men det är roligt att snitsa till med lite festligare alkoholfria drycker emellanåt och särskilt som en motvikt till alla bilder på alkohol som flödar överallt på nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.