Hoppa till innehåll

Åkerbärssoda – världens dyraste läsk

Åkerbärssoda
Åkersbärssoda från Pop Art Craftsoda i Umeå.

Lagom till påsk fick jag hämta min leverans av världens dyraste läsk gjord på åkerbär. Pop Art Craftsoda i Umeå har tagit fram 1 800 flaskor av denna ädla dryck med handplockade vilda norrländska åkerbär. En flaska kan kosta upptill 200 kr i handeln. Vilda åkerbär är dyrt och exklusivt så därav priset.

I tisdags var det vårpremiär för min e-bike och i onsdags trampade jag en dryg mil för att hämta en låda av bubblet på the Beer studio i Umeå.

Kostar det, så smakar det

Mycket bärsmak, lagom sötma och lätta bubblor. En god vuxen soda för den lite kräsne och dessutom helt alkoholfri. Om det är värt priset, därom tvista det lärde men gott är det och en kul snackis om en alkoholfri dryck gjord på älda bär. Det går inte att fånga smaken lika bra som i en likör där sprit har dragit ut smaken men god är den. Gott, gott!

Läs en recension av drycken av Livets goda här.

Hitta fler alkoholfria alternativ här.

5 kommentarer till “Åkerbärssoda – världens dyraste läsk”

  1. Haha – vilken grej!

    Inte så säker på att jag hade lagt stålarna där, men det hade jag inte gjort om det vore en alkoholhaltig dryck heller. 🙂 Säger mer om mig än något annat tror jag bestämt!

  2. Åkerbärsdricka har jag inte testat, däremot älskar jag tranbärsdito. Jag älskar det lite sträva, tror jag. Och bra att det görs drycker som är exklusiva som inte bygger på alkohol. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.