Hoppa till innehåll

Don’t drink and dive

I går var det prisutdelning för Sveriges kommunikatörers Stora kommunikatörspris på Moderna Museet i Stockholm. Många bra vinnare, läs mer här. Men jag fastnade för förra årets prisvinnare TryggHansa som vann med den dokumentära filmen Don´t drink and dive.

För att visa hur alkohol påverkar omdöme och förmåga bad de några av världens mest uppmärksammade konstsimmare att göra ett framträdande. Berusade. De medverkande är Stockholm Konstsim Herr, trefaldiga världsmästare i konstsim, men även representanter för den grupp som är överrepresenterad i olycksstatistiken – medelålders män.

Filmen spelades in natten mellan 28-29 mars kl 19-03 2015 i simhallen Fyrishov, Uppsala. Utöver konstsimmare från Stockholm Konstsim Herr medverkade även svenska simlandslagets läkare René Tour, två livräddare från Svenska Livräddningssällskapet samt räddningsdykaren Linnea Persson. Ingen skadades under inspelningen.

Etiketter:

5 kommentarer till “Don’t drink and dive”

    1. Ja, man får bara se lite i början. Jag har för mig att det började som en plojgrej under ett OS för några år sedan med kulturprogrammet Kobra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.