Hoppa till innehåll

Erika Åberg: ”Jag känner mig jäkligt fräsch och pigg”

  • av

Erika Åberg, 47 år, har bestämt sig. Hon ska ta alkostopp tills efter semestern i augusti, kanske längre. Siktet hennes var inställt på sex månader men nu blir det ännu längre. I skrivande stund har hon inte druckit alkohol på en och halv månad.

 Hur kommer det sig att du tar alkoholstopp?
– Jag blev inspirerad av dig….hahaha. Jag tänkte jag ska ta rygg på dig. Du verkar ju må så bra. Nej, men jag ville också se om jag kan påverka min Hypotyeros och se om mina värden kan bli bättre, därför bestämde jag mig för att köra längre än sex månader.  Men jag är inte så säker på om jag kommer att avstå helt från alkohol.

 Innan stoppet, hur mycket drack du då?
– Jag drack både fredag och lördagkväll. Tillsammans med min sambo kunde det bli ett par flaskor vin och kanske även någon öl. Förr gick vi även ut och åt på någon krog. Men det har vi inte gjort på länge.

 Du var nyligen på ett 50-årskalas, hur gick det?
– Det var en trevlig fest och jag funderade innan hur jag skulle göra på den. Mitt första beslut var att jag totalt ska avstå alkohol, men jag har omvärderat det. Den här kvällen tog jag ett beslut om att jag fick dricka lite vin och under kvällen blev det totalt tre glas vitt vin. Det gick bra att inte ta fler glas än så.

 Vad är det bästa med att ta alkostopp?
– Jag är jäkligt fräsch och väldigt pigg. Jag stiger upp tidigt på både lördag och söndagsmorgon. Det är största vinsten. Jag äter långfrukost och hinner ändå med dagen. Helgerna har blivit så mycket längre. Vi äter fortfarande avancerade middagar på helgerna men numera dricker jag bara vatten till maten.  Helgmyset har blivit mer dagaktiviteter, mer vila för kroppen.

Vad är det sämsta?
– Jag vet inte vad som är sämst, egentligen. Fredagarna ser annorlunda ut nu än de gjort tidigare, vi tar inte den där pausen vid köksbordet med ett glas vin eller bubbel när vi kommer hem från jobbet och innan vi börjar med middagsmaten längre. Förr kunde vi också sitta uppe till rätt sent och surra med ett glas i handen, men nu lägger vi oss lite tidigare istället. Om det är sämre eller inte vet jag inte riktigt än.

 Lista dina fyra bästa upplevelser av att ta alkostopp.
– Fräschare i huvudet, piggare totalt sett, jämnare dygnsrytm och jag får ut mer utav dagen.

 Lycka till med alkostoppet!
– Tack!

 

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.