Hoppa till innehåll

Visionstavla kan hjälpa dig att nå dina mål

  • av

Årets motto för mig är måttfullhet. Det kommer att bli en utmaning då jag ofta har en tendens att göra allt med prefixet över, som i överprestera och som ofta slutar med att jag blir överansträngd. Målet är att sluta på topp, inte köra på tills all ork är slut bara för att jag kan.

Jag lyssnade till Bob Hansson på Tankar om dagen där han pratade om att han är gravid med sitt kommande jag.

Jag förstod precis vad han menade. Jag har märkligt nog gått omkring och känt mig så där stoiskt lugn som att jag är på väg att föda barn. I höstas drog jag ur sladden till allt och vände mig mer inåt än vanligt. Nu börjar jag titta ut igen full av nya insikter och önskningar. Precis som ett nyfött barn.

Målsättningar och visioner

Jag har uppdaterat min visionstavla idag och satt upp nya mål för i år. Visionstavlan föreställer mina målsättningar och visioner som jag har bestämt. Den kan ha teman som exempelvis:
– det här vill jag ha
– det nya jobbet
– en ny etapp i mitt liv
– så här vill jag mitt liv ska kännas i stort.

Det finns inga gränser eller ramar för visionstavlor utan låt kreativiteten flöda. Du kan klippa och klistra eller göra den i ett program på datorn.
Bilderna som fyller ut tavlan ska förknippas och påminna dig om att ”det är det här jag vill göra eller det är dit jag vill nå.”

Sätt upp din visionstavla överallt


Sätt upp den någonstans där du med jämna mellanrum, gärna varje dag, kan se den. På så vis kan du dagligen visualisera dina mål och eventuellt även checka av en och annan punkt/bild efter resans gång. Ett alternativ kan vara sätta upp den på kylskåpsdörren, vid sängen eller ha den som bakgrundsbild på datorn eller i mobilen.
Ingen annan behöver förstå din tavla utan bara du, den är din.

I årets visionstavla har jag satt mig själv i fokus. Där jag befinner mig, just nu. Jag kommer inte göra några stora förändringar, snarare putsa på de som jag vill få in mer av mitt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.