Hoppa till innehåll

Alkoholfri solsemester på Gran Canaria är en hit

  • av


alkoholfri semester

Hemma igen efter en vecka i solen på Gran Canaria. Det var premiär för min första resa dit samt för min första helt alkoholfria solsemester. Och den allra bästa någonsin. Jag har sällan hunnit med att uppleva så mycket på en vecka.

Hinner mer som alkoholfri

Vi hade underbart sköna dagar på Playa del Inglés, Maspalomas, Puerto de Mogan samt i bergen och i Las Palmas. Eftersom vi inte planerade för några sena utekvällar och bakisdagar så hyrde vi bil direkt vid flygplatsen i Las Palmas och kunde göra en hel del utflykter när det passade oss och när äventyrslusta ville mättas. Eftersom jag aldrig är bakis numera så hinner jag med så mycket jag vill.

Vi hyrde en studio i Playa del Inglés på södra kusten av vänner som bor på Kanarieöarna. Det var ett förnämligt arrangemang då de har en lägenhet som är nyrenoverad och fräsch bara åtta minuter från stranden och en egen fantastiskt fin egen pool. Där hängde vi en stund efter stranden och svalkade oss.

Vad har varit bäst med veckan?

I mitten av april börjar lågsäsongen på Kanarieöarna, det blir lite luftigare på stränderna och restaurangerna och hibiskusarna blommar vackert.

I fredags när vi besökte en häftig skybar på åttonde våningen – Bohemian Suites and Spa – i Playa del Inglés så ställde maken mig en ”Ingela-fråga”: ”Vad har varit bäst under veckan?”

Jag gillar nämligen att reflektera och sammanfatta mina upplevelser för att verkligen suga ut det göttigaste. På min topplista återfanns flera fina upplevelser här kommer de.

Mina topp fyra-lista:

1.Roque Nublo. Det mest annorlunda var när vi tog bilen upp till Roque Nublo – klippan bland molnen – som mäter över 1800 meter över havet. På slingriga vägar med hårnålskurvor konkurrerade vi om utrymmet tillsammans med våghalsiga racercyklister. Maken rattade som en rallyförare oss upp mot molnen ovanför Maspalomas. Där mötte vi både fin grönska och mäktiga stup. Väl däruppe gick det inte att se klippan för alla molnen men annars så är den synlig från hela kusten. Dessutom var det väldigt kyligt. Bara 5 plusgrader. Magiskt med den stora temperaturskillnaden från plus 25 grader vid havet. På Kanarieöarna finns det massor av intressanta vandringsleder som jag gärna återvänder för att upptäcka. Men då ska jag ha bättre och varmare kläder med mig.

alkoholfri semester

Yoga på Las Dunas, Maspalomas.

2.Las Dunas. Mini-öken ute vid havet vid Maspalomas. Hur läckert som helst. Sanddyner som får en att känna sig som i Sahara. Glöm inte att smörja dig extramycket med hög solskyddsfaktor. Solens strålar är starka här.

3.Delfin-safari. Runt Kanarieöarna simmar det massor av olika valar där delfiner är lättast att träffa på. Kolla in Trip-advisor efter den bästa båtturen just nu. Vi bokade Blue M Boattrips som tar endast 12 personer ombord. Något dyrare men helt klart värt. Manolo som rattar båten hittade fyra flockar med ett 100-tal delfiner som slog följe med oss till havs. De kommer lika snabbt som de simmar vidare. Det är häftigt att se delfiner i det fria.

  1. 4.Puerto de Mogán. En gammal fiskeort med pittoreska hus som inte får vara högre än två våningar. Massor av segelbåtar och äkta fiskare som levererar färsk fisk till restaurangerna i området.

Hur är det att vara alkoholfri på Kanarieöarna då?

Det funkar riktigt bra. Det kan tyckas som en utmaning att åka till detta beryktade alkohol-mekka men det gick över förväntan. Det finns ett bra utbud av alkoholfri öl, färskpressade juicer och alkoholfri sangria att köpa. På restaurangerna är det lätt att fråga efter alkoholfri öl, det finns oftast även om det inte står på menyn. Själv gillade jag mest de goda juicerna på mango eller ananas som på bilden. På den coola skybaren tog vi Detox-juicer som de kallade sina alkoholfria cocktails. Det tycker jag var en lite trist attityd att presentera dem på men de var riktigt dyra och exklusiva. Annars så var det lagom med fylla runt oss men säkert mer om vi hade hängt på barer sent in på småtimmarna. Men det är ju inget vi sysslar med längre eller ens längtar efter längre. Att alltid vakna pigg och fräsch utan bakisångest är guld värt.

alkoholfri solemester

Alkoholfria drinkar på Bohemian suites skybar i Playa del Inglés.

Alkoholfri solsemester

Skybar kan även avnjutas nykter, så minns du solnedgången också.

Alkoholfri solsemester

Varför kalla drinkarna för detox, när de är alkoholfria?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.