Hoppa till innehåll

”Packa dina väskor och flytta ut!”i

Packa dina väskor

Photo by Sara Ben Aziza on Unsplash

Det var morgonen den 21 oktober 2018 och bakfyllan var ett faktum…Jag skulle ju bara ut och ta ett par glas vin och ha kul med några tjejkompisar.

Men som vanligt blev det inte bara ett par glas vin…. Det blev nog närmare två flaskor vin, shots, drinkar och efterfest – Precis som vanligt.

Kan inte kontrollera alkoholen

Jag är inte den typiska bilden av en alkoholist som jag tänker mig. Jag gömmer inte alkohol, jag är inte konstant full, jag smygsuper inte.

Jag har ett kontrollproblem av alkohol.

Så fort första glaset är påfyllt måste jag ha nästa, suget blir överväldigande och festen är igång, jag går inte att stoppa och tanken om efterverkningar dagen efter finns inte.

Så många tomma löften

Min sambo var nu så trött på mig, på mig och mina tomma löften, på alla helger jag förstört genom att vara bakfull och sova bort hela dagarna.

Jag hade flera gånger lovat att sluta, att ta det lugnt, bara några glas, jag kommer hem när första baren stänger….

Så så många tomma löften, så många brutna löften…Nu gällde det, denna gången måste det hålla. Det enda alternativet var att ge upp alkoholen.

Hittade den nyktra revolutionen

Jag behövde en ny plan!

Jag sökte mig till Instagram och Youtube.
Där ändrades mitt liv! Vilket comunity det finns inom den nyktra revolutionen!

Jag startade mitt instagramkonto @swedishgirlgonesober, först tänkte jag vara anonym men redan efter några dagar kändes det rätt att gå ut med bild för att visa vem som faktiskt sitter bakom kontot. Att kontot är på engelska är för att ge mig själv en utmaning samt att kunna nå ut globalt.

Jag har träffat så många fina människor över hela världen,fått så mycket stöd, fått ge stöd och får följa helt fantastiska personer <3

Det har faktiskt varit lättare än jag trodde, men detbetyder inte att det har varit lätt.

Något var annorlunda denna gången något liksom klickade, jagsatte ett mål att vara nykter 365 dagar.

Tar en dag i taget

Att säga att jag ska vara nykter resten av mitt liv klarar jag inte just nu, det gäller att ta en dag i taget och jag är dessutom jävligt envis. Tittar jag för långt fram får jag som svindel av tanken, men att vara nykter idag känns lätt och rätt!

Många många ups and downs, och framförallt känslor!
Herregud dessa känslor!
Märkte tydligt hur mycket slentrian drickande det blir, en tuff dag på jobbet – 1-3 glas vin, tjafs med sambon 1-3 glas vin..

När jag slutade att döva känslorna med vin var jag jutvungen att ta tag i dem istället!

Det bästa ever – ingen bakfylla!

Inom mina första 90 dagar som nykter har jag lyckats med tvåstora steg: tagit körkort och bytt jobb!

Jag går gärna ut och festar med mina vänner och har faktiskt roligare utan alkohol, inga tjafs, inga blackouts, jag kör dit och hem och det bästa ever – Ingen bakfylla!

Veckans gästbloggare: Jenny Nystrand, 37 år, har sedan väldigt unga år kämpat med att få kontroll över alkoholen och har äntligten hittat ett sätt som funkar för henne.Med många trauman som en tuff cancer resa i bagaget har hon haft  svårt att våga möta sina känslor nykter, men väljer nu att göra denna resa med allt vad det innebär. Följ henne på instagram @swedishgirlgonesober

Läs om tidigare gästbloggare här.

GÅ MED I MIN CLUB ALKOLESS

3 kommentarer till “”Packa dina väskor och flytta ut!”i”

  1. Tack för att du delar – för mig är detta inte alls något jag har personlig erfarenhet av, jag dricker måttligt, och har så alltid gjort. Har jag varit full… kanske fem ggr i mitt 46-åriga liv, så är det möjligen högt räknat. Och det var läääänge sen dessutom. Men bra att du delar, bra att @swedishgirlgonesober delar och att ni sprider förståelse kring att det går att minska/sluta på alkoholen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.