Hoppa till innehåll

Veckans samlade inlägg på instagram

Det är lördag och här är veckans samlade inlägg som jag har presenterat så snyggt på Instagram. Inspirationen hämtade jag från tidscoachen Dorotea Pettersson.

Söndag 19 mars skrev jag om sex, shopping och utställningen Kyss av Kent Wisti och Maria Küchen på Ålidhemskyrkan. Det var en rubrik som väckte uppmärksamhet, minsann. Sex säljer på många plan.

Måndag 20 mars inspirerades jag av feministen Susan Faludis senaste bok Mörkrummet som handlar om hennes ungerske far som vid 76 års ålder gör en könskorrigering och kommer ut som kvinna.

Jag känner igen mig mycket i Susan Faludi- både är vi journalister och har vuxit upp med frånvarande fäder skadade av andra världskriget.

Tisdag 21 mars gjorde jag en lista över sju tecken på att man är alkoless. En helt ovetenskaplig men kul lista verkade många tycka. Ett av veckans mesta lästa inlägg.

Det roliga är att flera läsare verkligen har rannsakat sitt eget beteende. Nej, jag har inte mer pengar på kontot än tidigare, eller jag brukar alltid säga vad jag tycker på fester. Hur som helst så fick det nog en och annan att stanna upp.

Onsdag 22 mars  Vårdagjämningen passerad och jag inser att jag lider av vårdepp. Det har jag gjort i många år men mest ignorerat det. Tänkt att det är väl sån jag är, skör och deppig.

Men nu när jag har mitt alkostopp så inser jag att det inte är jag utan mina hormoner som spökar. Mycket D-vitamin och magnesium driver bort det deppiga.

Torsdag 23 mars Ett kort porträtt med Lena Lundqvist som har tagit alkostopp i en månad och tänker göra det igen till sommaren. Jag tycker det är bra att människor tar alkostopp oavsett längd. Jag märker att det gnälls lite om en person efter en månad börjar dricka alkohol igen. Visst vore det bra om personen fortsatte sitt stopp men det är inte jag som bestämmer över deras liv. Jag vill visa på att det finns olika sätt att hantera alkohol. Detta var veckans mest lästa inlägg. Målet är att presentera porträtt varje torsdag. Om du har en historia du vill dela så hör gärna av dig till mig på ingela@diggjo.com

Fredag blev det inget inlägg då jag var helt utslagen i vinterkräksjuka. Vilket elände! På torsdag kväll var jag på en träff med buffé.  Det vara både gott och trevligt men tydligen fullt av bakterier. Västerbotten har de flesta fallen av vinterkräksjuka i landet just nu så det är svårt att inte drabbas tydligen. Annars så är jag ju nästan aldrig sjuk.

Testade denna kandensiska dryck Slow Cow idag för att få lite ordning på torpet. Helt kalori – och koffeinfri. Den kallas för en mind cooler då den innehåller bland annat valeriana och kamomill. Två mycket lugnande örter. Verkar vara motsatsen till Red Bull. Dessutom väldigt god med smak av drakfrukt och citron.

5 kommentarer till “Veckans samlade inlägg på instagram”

    1. Bra idéer är till för att spridas. Och ledsen för att jag stavade fel ditt namn först, skyller på vinterkräksjukan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.