Hoppa till innehåll

Att jobba ”killräckligt”

Idag är det första mars. Första vårmånaden. Äntligen ser jag ljuset i tunneln trots att det är svinkallt ute. Ljuset är på väg. Jag tröstar mig själv med att det kommer att bli sommar i år också.

Men i väntan på den så tar jag det lugnt. Jag mediterar, sover mer, tar vitaminer, försöker ta hand om mig och jobba ”killräckligt”.

På våren är jag nämligen lite extra skör. Jag är en vårdeppare. Då är det viktigt att vara extra snäll mot sig själv. Följa med livsflödet som om det vore musik. Ibland är det skönt och harmoniskt för att i nästa stund är det som ha en trio som spelar panikjazz med mina känsl

Jag låter det komma.

Det finns ingen kundtjänst att klaga hos. Jag andas lugnt och glider med. Varsamt lägger jag en hand på hjärtat och säger lugnt till mig själv: ”Jag är trygg”.

Det kommer att gå över.

Hur tar du hand om dig själv när livet skaver?

3 kommentarer till “Att jobba ”killräckligt””

  1. Jag förstår inte riktigt vad ”killräckligt” ska betyda. Tänker på det svenska ”killas” – att något kittlar. Tänker på ”killar” – men får inte in män riktigt i detta, tänker på ”chilla”, men har inte sett det stavas med k. Tänker på det engelska ordet ”kill” – döda något…
    Så jag fick en massa associationer… men är nyfiken på vad du menar.
    Värme
    Charlotte

  2. Pingback: Självkärlek – Alkoless- mer liv, mindre stress

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.